|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 à 6 p., Frankrijk 1 pâte brisée 1 el olijfolie 4 sjalotjes, fijngesneden 150 g gerookte zalm, in stukjes/reepjes 125 g geitenkaas 6 eieren 2 koppen melk 1 kop room 2 el gehakte verse dille 1 tl geraspte citroenschil 2 1/2 tl zout 1/8 tl versgemalen zwarte peper Bereiding Ga voor het recept van de taartbodem naar pâte brisée. Bekleed de (quiche)bakvorm met het pâte brisée-deeg. Bak indien gewenst de taartbodem blind; 15 minuten met de steunvulling en daarna nog 10 minuten zonder steunvulling (185 C). Verhit de olijfolie in een pannetje en bak er de sjalotjes glazig in. Klop de eieren in een kom los. Klop er de verbrokkelde of in stukjes gesneden geitenkaas, de melk, de room, dille, geraspte citroenschil, de sjalotjes en zout en peper door. Leg de helft van de stukjes zalm op de taartbodem. Gier er de helft van het ei, kaas, melk, roommengsel over. Leg de rest van de stukjes zalm in een egale laag in de bakvorm en giet er de rest van het mengsel over. Zet de quiche in de oven. Bak de quiche 15 minuten op 185 C. Verlaag de temperatuur vervolgens naar 175 C. en bak de quiche tot die ook in het midden gestold is. Naar mijn ervaring kunnen de hoeveelheid eieren, melk en room gereduceerd worden tot 4 eieren, 320 ml melk en 160 ml room. Het maakt dit overigens heerlijke gerecht wat minder zwaar.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|