R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
QUICHE MET GEROOKTE ZALM, DILLE EN GEITENKAAS
4 à 6 p., Frankrijk


 

1 pâte brisée

1 el olijfolie
4 sjalotjes, fijngesneden
150 g gerookte zalm, in stukjes/reepjes
125 g geitenkaas
6 eieren
2 koppen melk
1 kop room
2 el gehakte verse dille
1 tl geraspte citroenschil
2 1/2 tl zout
1/8 tl  versgemalen zwarte peper


Bereiding


Ga voor het recept van de taartbodem naar pâte brisée.

Bekleed de (quiche)bakvorm met het pâte brisée-deeg.

Bak indien gewenst de taartbodem blind; 15 minuten met de steunvulling en daarna nog 10 minuten zonder steunvulling (185 C). 

Verhit de olijfolie in een pannetje en bak er de sjalotjes glazig in.

Klop de eieren in een  kom los.
Klop er de verbrokkelde of   in stukjes gesneden geitenkaas, de melk, de room, dille, geraspte citroenschil, de sjalotjes en zout en peper door.

Leg de helft van de stukjes zalm op de taartbodem.
Gier er de helft van het ei, kaas, melk, roommengsel over.
Leg de rest van de stukjes zalm in een egale laag in de bakvorm en giet er de rest van het mengsel over.

Zet de quiche in de oven.
Bak de quiche 15 minuten op 185 C. Verlaag de temperatuur vervolgens naar 175 C. en bak de quiche tot die ook in het midden gestold is.



Info


Naar mijn ervaring kunnen de hoeveelheid eieren, melk en room gereduceerd worden tot 4 eieren, 320 ml melk en 160 ml room. Het maakt dit overigens heerlijke gerecht wat minder zwaar.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________