|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| lunch/hoofdgerecht, 4 à 6 p., Frankrijk Zie voor het deeg het recept "quiche lorraine" 1/4 a 1/2 struik broccoli, in roosjes 100 g gerookte forel 125 g blauwaderkaas 3 el gemalen gruyère 4 eieren 1/2 liter (volle) melk 1 el boter nootmuskaat zout en peper Bereiding Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook die 5 a 6 minuten. Verwarm de oven voor op 200 à 225 C. Leeg het deeg in de taartvorm en prik het met een vork op verschillende plaatsen door. Verkruimel de blauwaderkaas over het deeg. Snijd de forelfilet in stukjes. Verdeel de broccoliroosjes en forel over het deeg met de blauwaderkaas. Kluts de eieren, klop er de gruyère door en giet er de halve liter melk bij. Kruid het mengsel met peper, nootmuskaat en zout (de kaas en forel bevatten al zout). Meng het geheel goed en giet het voorzichtig over de taart. Zet de quiche in de oven en laat deze 30 a 35 minuten bakken. Dek de quiche af met aluminiumfolie als de bovenlaag te donker gaat worden. Info Deze quiche smaakt ook prima met gerookte zalm in plaats van gerookte forel.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|