R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
QUICHE MET GEROOKTE FOREL EN BROCCOLI
lunch/hoofdgerecht, 4 à 6 p., Frankrijk

reeks 515 (141K)



Zie voor het deeg het recept "quiche lorraine"

1/4 a 1/2 struik broccoli, in roosjes
100 g gerookte forel
125 g blauwaderkaas
3 el gemalen gruyère
4 eieren
1/2 liter (volle) melk
1 el boter
nootmuskaat
zout en peper


Bereiding


Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook die 5 a 6 minuten.
Verwarm de oven voor op 200 à 225 C.
Leeg het deeg in de taartvorm en prik het met een vork op verschillende plaatsen door.
Verkruimel de blauwaderkaas over het deeg.
Snijd de forelfilet in stukjes.
Verdeel de broccoliroosjes en forel over het deeg met de blauwaderkaas.
Kluts de eieren, klop er de gruyère door en giet er de halve liter melk bij. Kruid het mengsel met peper, nootmuskaat en zout (de kaas en forel bevatten al zout).
Meng het geheel goed en giet het voorzichtig over de taart.
Zet de quiche in de oven en laat deze 30 a 35 minuten bakken. Dek de quiche af met aluminiumfolie als de bovenlaag te donker gaat worden.



reeks 515 (141K)


Info


Deze quiche smaakt ook prima met gerookte zalm in plaats van gerookte forel.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________