![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| lunchgerecht/hoofdgerecht, 4 p., Frankrijk ![]() voor het deeg: 220 g bloem een beetje zout 150 g boter, gekoeld en in blokjes gesneden 1 eidooier voor de vulling: 25 g boter 200 à 250 g in stukjes gesneden bacon of rauwe ham 250 ml room 3 eieren nootmuskaat zout en peper optioneel: 1 kleine ui 1 kleine prei 75 g gruyère, geraspt Bereiding Doe de bloem en het zout in een kom, voeg de blokjes boter toe en wrijf ze tussen je vingertoppen tot er kruimels ontstaan. Voeg de eidooier en 2 à 3 tl koud water toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Maak een bol van het deeg en doe er plastic folie om. Laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed er de quiche- of taartbakvorm mee. Snijd over de rand hangend deeg weg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bedek de quichebodem met een steunvulling, bijvoorbeeld van gedroogde bonen, en zet de bakvorm in de oven. Door de bodem vooraf 15 minuten "blind" te bakken, verminder je aanzienlijk het risico dat de bodem vocht van de vulling opneemt en daardoor niet goed gaart. Smelt de boter en bak de schijfjes bacon of ham tot ze knapperig zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en snijd ze vervolgens in stukjes. Optioneel: Snijd de ui in stukjes. Snijd de prei in de lengte doormidden en snijd de helften in smalle reepjes. Fruit de ui en prei 5 minuten zonder ze bruin te laten worden. Meng de room met de eieren en voeg er zout, peper en nootmuskaat aan toe. Verdeel de ham- of baconstukjes -en eventueel de ui en de prei- over de taartbodem en giet er het ei-roommengsel over. Zet de quiche in de oven en bak die ongeveer 25 minuten. De vulling moet net gestold zijn. Optioneel: Strooi na 15 minuten bakken de geraspte gruyère over de vulling. Het Franse woord "Quiche" vindt zijn oorsprong in het Duitse woord "Kuchen". Het deeg dat men oorspronkelijk gebruikte was brooddeeg. Quiches worden echter al sinds lang bereid met korst- of bladerdeeg. Een quiche is een open taart, een taart die niet afgedekt is met een deeglaag. De klassieke vulling voor een quiche lorraine bestaat uit een ei-roommengsel met bacon of gerookte ham. De toevoeging van kaas, met name Gruyère, heeft breed ingang gevonden maar niet in Frankrijk zelf. Daar is de klassieke quiche lorraine nog altijd favoriet. Andere quiche-recepten op deze site zijn "Prei, bacon en fetaquiche" en "Quiche met gerookte forel en broccoli".
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|