R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PUNJENE PAPRIKE
gevulde paprika's, 4 p., Kroatië

8 à 10 middelgrote paprika's

voor de vulling:
 1 k rundergehakt
1 el gerookt paprikapoeder
1 el heet paprikapoeder
1 el gedroogde, gemengde kruiden
1 kop rijst
1 ei
2 el sodawater of een mespunt bicarbonaat soda
2 grote tenen (verse) knoflook, fijngehakt
1/2 kop verse peterselie, fijngehakt
200 g gerookt spek, in kleine blokjes gesneden
zout en peper naar smaak

verder:
2 blaadjes laurier
1 stengel bleekselderij

voor de saus:
4 el olie
1 ui, fijngesneden
2 el bloem
2 el tomatenpuree
2 l bouillon of water
een mespunt vegeta (zie info)
zout en peper naar smaak


Bereiding


Snijd het onderste deel van de paprika's af (het deel met de steelaanzet). Leg ze terzijde. Bewaar deze "kapjes/dekseltjes".
Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika's. Was de paprikas en de kapjes en laat ze me't het snijvlak naar beneden uitlekken op keukenpapier

Neem een grote kom en doe er alle ingrediënten voor de vulling in. Meng ze met je handen.

Schep de vulling in de uitgeholde paprika's. Laat wat ruimte over want de rijst gaat nog uitzetten tijdens de verdere bereiding. Laat de kapjes nog even achterwege.

Neem een ruime kookpan en zet er de gevulde paprika's. naast elkaar in  zodat ze niet omvallen maar geef ze wat ruimte zodat ze bij het koken elkaar door uitzetting niet stuk drukken.
Voeg 2 laurierblaadjes plus een stengel bleekselderij aan de pan gevulde paprika's toe. Terzijde zetten.

Verhit 4 el olie in een pan en bak er op middelhoge temperatuur de fijngesneden ui glazig in.
Voeg 2 el bloem toe, roer en ga verder tot de bloem gegaard en lichtbruin is.
Voeg 2 el tomatenpuree, 2 liter bouillon of water, een mespunt vegeta en zout en peper naar smaak toe.

Breng de saus al roerend aan de kook.
Giet de hete saus voorzichtig over de paprika's in de andere pan. De saus moet alle paprika's bedekken. Voeg zonodig meer bouillon of water toe.

Plaats de kapjes terug op de paprika's.
Breng het geheel aan de kook en verlaag vervolgens de temperatuur.
Laat de gevulde paprika's ca 2 uur garen.
Schud af en toe de pan licht om te voorkomen dat de paprika's aan de bodem vast gaan zitten en verbranden. Voeg bij sterke verdamping wat water toe.

Laat de paprika's wat afkoelen. Serveer ze met aardappelpuree of rijst.


Info

















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________