R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 à 6 p., Mexico 1 k kipfilet 2 rode paprika's, zaad en zaadlijsten verwijderd, in repen 2 uien, in dunne ringen gesneden 3 1/2 a 4 dl pico de gallo 3 dl barbecuesaus 4 tenen knoflook, geperst 2 tl gemalen komijn !/2 tl cayennepeper 1 tl gedroogde oregano 2 el olijfolie zeezout en zwarte peper verder: 12 tortilla's partjes limoen zure room voor pickels: 80 ml witte wijnazijn 2 tl kristalsuiker 1 tl zeeezout 1/2 rode ui, in dunne ringen 1/2 snackkomkommer, in de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijderd, in dunne plakjes voor pico de gallo: 3 pruimtomaten, gehakt 1/2 leine rode ui, gehakt 4 el vers limoensap 2 el verse koriander, gehakt 1 el (naar smaak meer of minder) verse jalapeñopeper, gehakt 1/2 tl zout Bereiding Verhit de olie in een ruime braadpan (met deksel) en bak er de kipfilets in aan. Voeg de paprika's, uien, pico de gallo, barbecuesaus, knoflook, komijn, cayennepeper en oregano toe en breng onder regelmatig omscheppen het geheel op temperatuur. Voeg zout en peper naar smaak toe en plaats het deksel op de pan. Laat de kipfilets op matige temperatuur garen tot ze zowat uit elkaar vallen. Bereid ondertussen de pickles. Doe de azijn, suiker en 1 tl zeezout in een kom en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Voeg de ui en komkommer toe en schep ze door de marinade. Laat de pickels in de koelkast een half uur op smaak komen. Meng de ingrediënten voor pico de gallo. Trek de gegaarde kipfilets met je vingers of met behulp van twee vorken in stukjes/reepjes. Serveer de pulled chicken met tortilla's, pickles, zure room en partjes limoen. Je kunt de kilo kipilet vervangen door een kilo varkensschouder zonder bot. De bereiding is hetzelfde maar pork shoulder vraagt wel meer tijd voor het aanbakken en de garing.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |