R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
PULLED CHICKEN OP MEXICAANSE WIJZE
hoofdgerecht, 4 à 6 p., Mexico





1 k kipfilet
2 rode paprika's, zaad en zaadlijsten verwijderd, in repen
2 uien, in dunne ringen gesneden
3 1/2 a 4 dl pico de gallo
3 dl barbecuesaus
4 tenen knoflook, geperst
2 tl gemalen komijn
 !/2  tl cayennepeper
1 tl gedroogde oregano
2 el olijfolie
zeezout en zwarte peper

verder:
12 tortilla's
partjes limoen
zure room

voor pickels:
80 ml witte wijnazijn
2 tl kristalsuiker
1 tl zeeezout
1/2 rode ui, in dunne ringen
1/2 snackkomkommer, in de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijderd, in dunne plakjes

voor pico de gallo:
3 pruimtomaten, gehakt
1/2 leine rode ui, gehakt
4 el vers limoensap
2 el verse koriander, gehakt
2 el verse jalapeñopeper, gehakt
1/2 tl zout






Bereiding


Verhit de olie in een ruime braadpan (met deksel) en bak er de kipfilets in aan.
Voeg de paprika's, uien, pico de gallo, barbecuesaus, knoflook, komijn, cayennepeper en oregano toe en breng onder regelmatig omscheppen het geheel op temperatuur.
Voeg zout en peper naar smaak toe en plaats het deksel op de pan. Laat de kipfilets op matige temperatuur garen tot ze zowat uit elkaar vallen.

Bereid ondertussen de pickles. Doe de azijn, suiker en 1 tl zeezout in een kom en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Voeg de ui en komkommer toe en schep ze door de marinade. Laat de pickels in de koelkast een half uur op smaak komen.

Meng de ingrediënten voor pico de gallo.

Trek de gegaarde kipfilets met je vingers of met behulp van twee vorken in stukjes/reepjes.

Serveer de pulled chicken met tortilla's, pickles, zure room en partjes limoen.


Info


Je kunt de kilo kipilet vervangen door een kilo varkensschouder zonder bot. De bereiding is hetzelfde maar pork shoulder vraagt wel meer tijd voor het aanbakken en de garing.
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________