R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 PULLA
gevlochten zoet brood met kardamom, Finland






1 1/4 kop melk
1/4 kop boter
1/2 kop suiker
1 tl kardamom
8 g zout
8 g droge gist
2 eieren
3 koppen bloem
1 kop rozijnen
amandelschaafsel
suiker


Bereiding


Doe de melk met de boter, de suiker en de kardamom in een pan en verwarm het mengsel op laag vuur tot de boter gesmolten is. Roer regelmatig.

los de gist op in wat lauwwarm water.
Giet het melkmengsel in een grote kom en voeg er 1 ei en de opgeloste gist aan toe. Meng de ingrediënten.

Voeg 2 koppen bloem toe en roer alles met een houten lepel door elkaar.
Voeg de 3e kop bloem en het zout toe en en werk ook die door het deeg.
Kneed op je werkblad de ingrediënten tot een samenhangend, stevig deeg dat niet meer plakkerig is. Voeg zonodig extra bloem toe.

Doe het deeg terug in de kom en bedek die met een doek. Laat de deeg  een uur rijzen.

Kneed het deeg even en werk er de rozijnen door.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en maak er rollen van.
Maak een broodvlecht met de 4 broodrollen.
Leg de vlecht op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er de doek over. Laat het deeg een tweede keer rijzen. Geef het de tijd: 1 1/2 uur is goed maar 2 uur is beter.

Bestrijk de broodvlecht met losgeklopt ei en strooi er een paar eetlepels amandelschaafsel en en paar eetlepels suiker over.
Bak het brood 25 à 30 minuten in een tot 185 C voorverwarmde oven.


Info
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________