![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E
R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
gevlochten zoet brood met kardamom, Finland
![]() 1 1/4 kop melk 1/4 kop boter 1/2 kop suiker 1 tl kardamom 8 g zout 8 g droge gist 2 eieren 3 koppen bloem 1 kop rozijnen amandelschaafsel suiker
Bereiding
Doe de melk met de boter, de suiker en de kardamom in een pan en verwarm het mengsel op laag vuur tot de boter gesmolten is. Roer regelmatig. los de gist op in wat lauwwarm water. Giet het melkmengsel in een grote kom en voeg er 1 ei en de opgeloste gist aan toe. Meng de ingrediënten. Voeg 2 koppen bloem toe en roer alles met een houten lepel door elkaar. Voeg de 3e kop bloem en het zout toe en en werk ook die door het deeg. Kneed op je werkblad de ingrediënten tot een samenhangend, stevig deeg dat niet meer plakkerig is. Voeg zonodig extra bloem toe. Doe het deeg terug in de kom en bedek die met een doek. Laat de deeg een uur rijzen. Kneed het deeg even en werk er de rozijnen door. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en maak er rollen van. Maak een broodvlecht met de 4 broodrollen. Leg de vlecht op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er de doek over. Laat het deeg een tweede keer rijzen. Geef het de tijd: 1 1/2 uur is goed maar 2 uur is beter. Bestrijk de broodvlecht met losgeklopt ei en strooi er een paar eetlepels amandelschaafsel en en paar eetlepels suiker over. Bak het brood 25 à 30 minuten in een tot 185 C voorverwarmde oven. Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |