R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PUCHERO PARAGUAYO
4 p., Paraguay, (snelkookpanrecept)

675 g runder "skirt steak", in stukken
3 tenen knoflook, gehalveerd
1 ui, gehakt
1 groene paprika, in stukjes
2 wortels
300 g pompoen, in blokjes
2 aardappels, in blokjes
1/2 kop rijst
6 el oijfolie
zout en peper
 

Bereiding


Breng in een grote pan 2 1/2 l water aan de kook met daarin de ui, wortels, paprika en wat zout en peper. Verlaag de temperatuur vervolgens en laat de inhoud van de pan 15 minuten zachtjes koken.

Verhit de olie in een hogedrukpan en sauteer er terwijl je roert voortdurend het vlees met de knoflook in.
Voeg als het vlees gebruind is de bouillon inclusief de groente toe. Sluit de hogedrukpan en gaar op middellage temperatuur de inhoud 45 minuten.

Spoel de rijst.

Open - na de 45 minuten gaartijd - de snelkookpan en voeg de rijst, de blokjes aardappel en pompoen toe. Sluit de pan en gaar de inhoud nog 15 minuten.

Proef de puchero en breng die zonodig verder op zmaak met zout en peper.

De puchero is klaar. Gewoonlijk wordt er rijst bij geserveerd.


Info


Paraguayaanse puchero is een variant van de traditionele Spaanse vleesstew puchero, letterlijk vertaald "vleespot". Dat puchero mettertijd wortel schoot - figuurlijk gesproken - in zowel Zuid-Amerika als de Filipijnen is niet zo heel verwonderlijk gezien Spanjes koloniale verleden.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________