![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Paraguay, (snelkookpanrecept) 675 g runder "skirt steak", in stukken 3 tenen knoflook, gehalveerd 1 ui, gehakt 1 groene paprika, in stukjes 2 wortels 300 g pompoen, in blokjes 2 aardappels, in blokjes 1/2 kop rijst 6 el oijfolie zout en peper Bereiding Breng in een grote pan 2 1/2 l water aan de kook met daarin de ui, wortels, paprika en wat zout en peper. Verlaag de temperatuur vervolgens en laat de inhoud van de pan 15 minuten zachtjes koken. Verhit de olie in een hogedrukpan en sauteer er terwijl je roert voortdurend het vlees met de knoflook in. Voeg als het vlees gebruind is de bouillon inclusief de groente toe. Sluit de hogedrukpan en gaar op middellage temperatuur de inhoud 45 minuten. Spoel de rijst. Open - na de 45 minuten gaartijd - de snelkookpan en voeg de rijst, de blokjes aardappel en pompoen toe. Sluit de pan en gaar de inhoud nog 15 minuten. Proef de puchero en breng die zonodig verder op zmaak met zout en peper. De puchero is klaar. Gewoonlijk wordt er rijst bij geserveerd. Paraguayaanse puchero is een variant van de traditionele Spaanse vleesstew puchero, letterlijk vertaald "vleespot". Dat puchero mettertijd wortel schoot - figuurlijk gesproken - in zowel Zuid-Amerika als de Filipijnen is niet zo heel verwonderlijk gezien Spanjes koloniale verleden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |