|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 6 à 8 p., Frankrijk 125 ml melk 125 ml slagroom 2 à 3 druppels vanille-essence 4 eieren 170 g basterdsuiker 1 el bloem 30 g boter 500 g pruimen, gehalveerd, pit verwijderd 2 el bruine suiker poedersuiker voor erbij: slagroom optioneel: 30 g amandelschaafsel Bereiding Verwarm de oven voor op 180 C. Doe de melk, de slagroom en de vanille-essence in een pan en kook het mengsel een paar minuten. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen. Doe de eieren en de suiker in een kom en klop deze ingrediënten tot een luchtige massa. Vouw de bloem beetje bij beetje door het eier-suikermengsel. Doe het afgekoelde melk-roommengsel bij het ei-suiker-bloemmengsel en klop het geheel licht. Terzijde zetten. Doe wat boter in een ovenvaste schaal of een bakblik en zet die in de oven. Neem de schaal uit de oven als de boter begint te schuimen. Voeg de pruimen en de bruine suiker toe en zet de schaal weer in de oven. Neem na 5 minuten de schaal weer uit de oven en giet er het beslag in. Strooi (optioneel) het amandelschaafsel over het beslag en zet de schaal nogmaals in de oven. Bak de pruimenclafoutis ongeveer 30 minuten tot die een mooi goudbruine kleur heeft. Bestuif de clafoutis met poedersuiker en serveer die direct met geklopte, ongezoete slagroom. Als de kersentijd achter de rug is, dient de pruimentijd zich aan. Ook in september valt er te genieten van clafoutis.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|