R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PRUIMENCLAFOUTIS
dessert, 6 à 8 p., Frankrijk





125 ml melk
125 ml slagroom
2 à 3 druppels vanille-essence
4 eieren
170 g basterdsuiker
1 el bloem
30 g boter
500 g pruimen, gehalveerd, pit verwijderd
2 el bruine suiker
poedersuiker

voor erbij:
slagroom

optioneel:
30 g amandelschaafsel


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 C.
Doe de melk, de slagroom en de vanille-essence in een pan en kook het mengsel een paar minuten.
Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen.
Doe de eieren en de suiker in een kom en klop deze ingrediënten tot een luchtige massa.
Vouw de bloem beetje bij beetje door het eier-suikermengsel.
Doe het afgekoelde melk-roommengsel bij het ei-suiker-bloemmengsel en klop het geheel licht. Terzijde zetten.
Doe wat boter in een ovenvaste schaal of een bakblik en zet die in de oven.
Neem de schaal uit de oven als de boter begint te schuimen.
Voeg de pruimen en de bruine suiker toe en zet de schaal weer in de oven.
Neem na 5 minuten de schaal weer uit de oven en giet er het beslag in.
Strooi (optioneel) het amandelschaafsel over het beslag en zet de schaal nogmaals in de oven.
Bak de pruimenclafoutis ongeveer 30 minuten tot die een mooi goudbruine kleur heeft.
Bestuif de clafoutis met poedersuiker en serveer die direct met geklopte, ongezoete slagroom.


Info


Als de kersentijd achter de rug is, dient de pruimentijd zich aan. Ook in september valt er te genieten van clafoutis.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________