|
R E
C E P T E N G A L
E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _____________ |
platte (soda)broodjes, 8 stuks, Polen 500 g tarwebloem 250 ml zure room 1 tl zout 1 tl suiker 1 tl sodium bicarbonaat Bereiding Zeef de droge ingrediënten boven een kom (tarwebloem, zout, suiker en sodium bicarbonaat (baksoda). Voeg de zure room toe -steeds een beetje- en kneed na iedere toevoeging tot die door de droge ingrediënten is opgenomen. Voeg als het deeg te droog is en brokkelt een klein beetje water toe. Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot het een dikte van een halve centimeter heeft. Snijd het uitgerolde deeg in 8 vierkantjes of rondjes. Bak de broodjes op middellaag vuur aan beide kanten lichtbruin in een koekenpan met zware bodem en anti-aanbaklaag. Geef de broodjes de tijd. Tijdens het bakken moet het volume ongeveer verdubbelen. De broodjes worden droog gebakken. Proziaki werden aanvankelijk bereid met zure melk. In plaat van zure room kun je de broodjes ook met een dikke yoghurt bereiden. De broodjes werden/worden traditioneel gebakken op een warme stoof. Omdat het deeg niet hoeft te rijzen vragen proziaki niet veel tijd. De broodjes worden horizontaal doormidden gesneden en gewoonlijk met boter besmeerd en naar keuze belegd, bv met marmelade. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |