R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_____________
PROZIAKI
platte (soda)broodjes, 8 stuks,  Polen





500 g tarwebloem
250 ml zure room
1 tl zout
1 tl suiker
1 tl sodium bicarbonaat


Bereiding


Zeef de droge ingrediënten boven een kom (tarwebloem, zout, suiker en sodium bicarbonaat (baksoda).

Voeg de zure room toe -steeds een beetje-  en kneed na iedere toevoeging tot die door de droge ingrediënten is opgenomen.
Voeg als het deeg te droog is en brokkelt een klein beetje water toe.

Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot het een dikte van een halve centimeter heeft.
Snijd het uitgerolde deeg in 8 vierkantjes of rondjes.
Bak de broodjes op middellaag vuur aan beide kanten lichtbruin in een koekenpan met zware bodem en anti-aanbaklaag. Geef de broodjes de tijd. Tijdens het bakken moet het volume ongeveer verdubbelen.
De broodjes worden droog gebakken.


Info


Proziaki werden aanvankelijk bereid met zure melk. In plaat van zure room kun je de broodjes ook met een dikke yoghurt bereiden.
De broodjes werden/worden traditioneel gebakken op een warme stoof.
Omdat het deeg niet hoeft te rijzen vragen proziaki niet veel tijd.
De broodjes worden horizontaal doormidden gesneden en gewoonlijk met boter besmeerd en naar keuze belegd, bv met marmelade.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________