R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 POULET AUX NOIX DE CAJOU
kip met cashewnoten, hoofdgerecht, 4 p., Senegal

500 g kippendijen (ontbeend) of kipfilet, in repen gesneden
2 uien, gepeld en in 4 stukken gesneden
75 g cashewnoten
2 el tomatenpuree
1 tl geperste knoflook
1 tl paprikapoeder
1 rode chilipeper
het sap van een halve limoen
1/2 tl gemalen kurkuma
1 el yoghurt 
2 el arachide-olie
1 el pitloze rozijnen
1/2 bos(je) koriander, fijngehakt
1 tl zout


Bereiding


Doe de uien, tomatenpuree, knoflook, 50 g cashewnoten, paprikapoeder, yoghurt, chili, kurkuma, zout en het limoensap in de foodprocessor en maal ze tot een egale massa.
 
Verhit de olie in een ruime pan en bak er de repen kip in aan.
Voeg het gepureerde mengsel toe en laat het gedurende een paar minuten en onder constant roeren op temperatuur komen.

Voeg 250 ml water, de helft van de rozijnen, de rest van de cashewnoten en de helft van de koriander toe.
Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur laag.
Doe het deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten sudderen.
Voeg vlak voor het serveren de rest van de koriander toe.

Schep het gerecht op een serveerschaal en garneer het met de rest van de rozijnen.
Serveer er rijst bij.


Info










naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________