R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PORTUGESE LAMSKOTELETTEN
hoofdgerecht, 4 p., Portugal

8 lamskoteletten
5 el olie
200 g rijst, gekookt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 dl droge wite wijn
tomatenpuree
beurre manie
40 g boter
4 kleine tomaten
4 groene paprika's
peterselie, fijngehakt
1 dl bouillon
zout en peper


Bereiding


Snijd de tomaten doormidden, strooi zout over de snijvlakken en laat ze uitlekken.

Leg de paprika's onder de voorverwarmde (oven) grill en laat ze liggen tot hun vel blazen vertoont en blakert.
Stop de paprika's in een afsluitbare plastic zak. Haal ze er na 20 minuten uit en verwijder het vel, de steelaanzet, het zaad en de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees van de paprika's fijn (brunoise).

Verhit de helft van de olie in een pan en sauteer er het paprikavruchtvlees in.
Voeg 2 minuten later de knoflook, de helft van de peterselie en zout en peper aan het paprikavruchtvlees toe en sauteer nog even (2 minuten).

Verhit de rest van de olie in een andere pan en sauteer er de gehalveerde tomaten in.

Verhit de boter in een pan.
Strooi zout en peper over de koteletten en sauteer ze aan beide kanten bruin in de hete pan met boter.

Schep het gesauteerde paprikamengsel door de gekookte rijst.

Neem een ronde serveerschaal en schep er een stukje van af de rijst ringvormig op.
Garneer de rijst met de halve tomaten.
Leg de koteletten in het midden van de ring. Houd de schaal warm.

Deglaceer de pan waarin je de koteletten gesauteerd hebt met de wijn en de bouillon. Roer er een klein blikje tomatenpuree door.
Reduceer de saus op hoge temperatuur tot de helft.
Bind de saus vervolgens met 2 eetlepels beurre manie. Voeg die langzaam onder goed roeren toe.

Schenk de saus over de koteletten.
Strooi er de rest van de peterselie over.

De Portugese lamskoteletten kunnen geserveerd worden.
 

Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________