R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PORTUGESE KABELJAUWSCHOTEL
hoofdgerecht, 4 p., Portugal

350 g verse of gedroogde en gezouten kabeljauwfilet
4 à 5 middelgrote aardappels geschild en in dikke schijven gesneden
3 eieren, hardgekookt, grof gehakt
1 blikje grote zwarte olijven, grof gehakt
2 middelgrote uien, in schijfjes
1/2 rode paprika, in reepjes
1/2 groene paprika, in reepjes
4 tenen knoflook, fijngehakt
1 el (hete saus zoals tabasco)
olijfolie


Bereiding


Kook op middelhoge temperatuur de vis gaar (ca 15 minuten).

Giet het kookwater af . Vang het op voor verder gebruik.

Pluk de vis in tamelijk grote stukken. Verwijder daarbij graten en huid indien nog aanwezig.

Kook in het opgevangen kookwater de aardappels gaar.

Giet de aardappels af en zet ze terzijde.

Verhit 3 eetlepeles olijfolie in een koekenpan en sauteer er ui, paprika en knflook in tot ze zacht zijn.
Roer er de hete saus door en voeg zout naar smaak roe
Voeg de gekookte stukken vis en de grofgehakte olijven toe en roer ze door de al aanwezige ingrediënten.

Verhit de oven voor (190 C).
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg er de helft van de aardappels in één laag in.
Verdeel er de helft van de stukken kalbeljauw en het uienmengsel over.
Strooi er de helft van de grofgehakte eieren over.
Druppel er royaal olijfolie over.

Herhaal de lagen en sprenkel er weer genereus olijfolie over.

Zet de schaal in de oven en bak het gerecht tot de bovenlaag  goudbruin kleurt ( 30 minuten).

Smakelijk!
 

Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________