|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
bijgerecht, knolselderij met sinaasappelsap, 4 p., Turkije 1 knolselderij 1 glas sinaasappelsap 2 wortels 1/2 citroen 1 ui, in stukjes gesneden 2-3 eetlepel zonnebloemolie zout plantaardige olie peterselie, fijngeknipt Bereiding Schil de knolselderij. Snijd de knol in plakken en de plakken vervolgens in blokjes. Maak de wortels schoon en snijd ze in stukjes. Giet het citroensap over de knolselderijblokjes en schep die een paar keer om. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit er de stukjes ui in. Voeg na een minuut of 5 de stukjes wortel toe. Roerbak ze een paar minuten. Voeg het sinaasappelsap toe en laat het op temperatuur komen. Laat de wortels 5 minuten in het sinaasappelsap garen. Voeg de knolselderijblokjes, zout en peper en een glas water toe. Draai het vuur hoog en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat de knolselderijblokjes en wortelstukjes (beet)gaar worden. Neem de pan van het vuur als je zonder veel weerstand door de blokjes kunt prikken. Garneer Portakalli Kerevic met wat fijngeknipte peterselie. Knolselderij is een belangrije groente in de mediterrane keuken. Zeker met het sinaasappelsap en de wortels is dit een uitstekend gerecht om je vitaminengehalte op peil te brengen. Lekker en gezond sluiten hier een krachtig verbond. |