R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 PORTAKALLI KEREVIZ
bijgerecht, knolselderij met sinaasappelsap, 4 p., Turkije





1 knolselderij
1 glas sinaasappelsap
2 wortels
1/2 citroen
1 ui, in stukjes gesneden
2-3 eetlepel zonnebloemolie
zout
plantaardige olie peterselie, fijngeknipt


Bereiding


Schil de knolselderij. Snijd de knol in plakken en de plakken vervolgens in blokjes.
Maak de wortels schoon en snijd ze in stukjes.
Giet het citroensap over de knolselderijblokjes en schep die een paar keer om.

Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit er de stukjes ui in.
Voeg na een minuut of 5 de stukjes wortel toe. Roerbak ze een paar minuten.
Voeg het sinaasappelsap toe en laat het op temperatuur komen.
Laat de wortels 5 minuten in het sinaasappelsap garen.
Voeg de knolselderijblokjes, zout en peper en een glas water toe.
Draai het vuur hoog en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur vervolgens laag en laat de knolselderijblokjes en wortelstukjes (beet)gaar worden.
Neem de pan van het vuur als je zonder veel weerstand door de blokjes kunt prikken.
Garneer Portakalli Kerevic met wat fijngeknipte peterselie.


Info


Knolselderij is een belangrije groente in de mediterrane keuken. Zeker met het sinaasappelsap en de wortels is dit een uitstekend gerecht om je vitaminengehalte op peil te brengen. Lekker en gezond sluiten hier een krachtig verbond.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________