|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kalfsvleesgerecht, 8 p., Hongarije 1 grote ui, fijngesneden 100 ml olie 20 g zoet paprikapoeder 200 ml bouillon of water 1400 g kalfsvlees (poot of schouder), in blokjes van 2 cm 5 g zout 3 tenen knoflook, geplet 1 tl hete paprikapasta 3 bananenchilies (milde Hongaarse chilies), grof gehakt 1 grote tomaat, grof gehakt Bereiding Sauteer de uien in de olie goudkleurig. Neem de pan van het vuur en voeg het paprikapoeder toe. Zo kan het paprikapoeder niet verbranden. Roer een minuutje, zet de pan weer op het vuur en en voeg de bouillon (runder of groenten) of het water toe. Laat het vocht op laag vuur een beetje inkoken. Voeg de blokjes vlees, zout, knoflook en paprikapasta toe en roer goed. Laat het vlees sudderen tot het half gaar is (30 à 60 minuten) Voeg de babanenchilies en de tomaat toe en laat het geheel verder sudderen tot het vlees gaar is. Proef of er nog zout en/of peper toegevoegd moeten worden. Serveer porkolt met "nokedli" en een salade, bijvoorbeeld "Uborkasalata". Zie de betreffende recepten.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|