R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PORKOLT
kalfsvleesgerecht, 8 p., Hongarije

1 grote ui, fijngesneden
100 ml olie
20 g zoet paprikapoeder
200 ml bouillon of water
1400 g  kalfsvlees (poot of schouder), in blokjes van 2 cm
5 g zout
3 tenen knoflook, geplet
1 tl hete paprikapasta
3 bananenchilies (milde Hongaarse chilies), grof gehakt
1 grote tomaat, grof gehakt


Bereiding


Sauteer de uien in de olie goudkleurig.
Neem de pan van het vuur en voeg het paprikapoeder toe. Zo kan het paprikapoeder niet verbranden.
Roer een minuutje, zet de pan weer op het vuur en en voeg de bouillon (runder of groenten) of het water toe. Laat het vocht op laag vuur een beetje inkoken.
Voeg de blokjes vlees, zout, knoflook en paprikapasta toe en roer goed.
 
Laat het vlees sudderen tot het half gaar is (30 à 60 minuten)
Voeg de babanenchilies  en de tomaat toe en laat het geheel verder sudderen tot het vlees gaar is. Proef of er nog zout en/of peper toegevoegd moeten worden.


Info


Serveer porkolt met "nokedli" en een salade, bijvoorbeeld "Uborkasalata". Zie de betreffende recepten.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________