R E C E P T E N G A L E
R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
bijgerecht,
4 p., Finland
750 g wortels 1 kop kortkorrelige rijst 3 eieren 1 kop room 25 gram boter plus extra 1 tl zout ca 60 g broodkruim
Bereiding
Verwarm de oven voor (175 C). Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking maar houd een kortere kooktijd (een paar minuten minder) aan. Schil de wortels en rasp ze grof. Klop de eieren en de room licht door elkaar. Voeg het mengsel aan de wortelrasp toe. Voeg de rijst, de boter en het zout toe en meng alles goed. Schep de massa in een licht ingevette ovenschaal. Strooi het broodkruim over de toplaag en verdeel er wat klontjes boter over. Breng met de bolle kant van een grote lepel een decoratief patroon aan. Bak het gerecht in de voorverwarmde oven tot het een goudbruine kleur heeft (50 à 60 minuten). Info Porkkanalaatikko is een traditioneel Fins kerstgerecht. Met de in het recept genoemde hoeveelheden kun je zeker 6 personen van porkkanalaatikko voorzien i.v.p. 4. Verminder voor 4 personen de hoeveelden met 1/3 deel, neem 500 g wortel i.p.v. 750 g , enzovoorts. De baktijd kun je beperken tot 45 minuten. Bedek de schotel na een half uur met alumiumfolie, dit om verbranding van de toplaag te voorkomen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |