R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
PORKKANALAATIKKO
bijgerecht, 4 p., Finland






750 g wortels
1 kop kortkorrelige rijst
3 eieren
1 kop room
25 gram boter plus extra
1 tl zout
ca 60 g broodkruim


Bereiding






Verwarm de oven voor (175 C).

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking maar houd een kortere kooktijd (een paar minuten minder) aan.

Schil de wortels en rasp ze grof.

Klop de eieren en de room licht door elkaar.
Voeg het mengsel aan de wortelrasp toe.
Voeg de rijst, de boter en het zout toe en meng alles goed.

Schep de massa in een licht ingevette ovenschaal.
Strooi het broodkruim over de toplaag en verdeel er wat klontjes boter over.
Breng met de bolle kant van een grote lepel een decoratief patroon aan.

Bak het gerecht in de voorverwarmde oven tot het een goudbruine kleur heeft (50 à 60 minuten).






Info

Porkkanalaatikko is een traditioneel Fins kerstgerecht.

Met de in het recept genoemde hoeveelheden kun je zeker 6 personen van porkkanalaatikko voorzien i.v.p. 4. Verminder voor 4 personen de hoeveelden met 1/3 deel, neem 500 g wortel i.p.v. 750 g , enzovoorts.

De baktijd kun je beperken tot 45 minuten.
Bedek de schotel na een half uur met alumiumfolie, dit om verbranding van de toplaag te voorkomen.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________