|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
PÖNNUKÖKUR 12 à 15 stuks, IJslandse pannenkoeken 4 eieren 2 tl suiker 1 3/4 kop tarwebloem 2 koppen melk 1 el gesmolten boter 1 tl vanille essence voor de vulling (traditioneel): rabarberjam geklopte (slag)room rabarberjam: 200 g rabarber, in kleine stukjes gesneden 200 g suiker
Bereiding
Doe de eieren, suiker en bloem in een ruime kom en klop ze met een garde tot een egaal, klontvrij mengsel. Klop er de melk, boter en vanille door. Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur. Vet de pan licht in met boter ( Giet 1/4 kom beslag in de pan. Draai de pan snel om het beslag gelijkmatig over het het hele oppervklak van de pan te verspreiden. Bak de pannenkoeken tot er bubbels gaan ontstaan en de onderkant licht-goudbruin is (20 seconden). Draai de pannenkoek om en bak de andere kant. Deze kant zal nog sneller klaar zijn. Leg de pannenkoek op een (voorverwarmd) bod. Ga door met pannenkoeken bakken tot het besalg op is. Stapel de gebakken pannekoeken op elkaar. Laat de pannenkoeken afkoelen tot kamertemperatuur. Houd ze tot gebruik afgedekt met plastic folie. Breng de rabarber met de suiker aan de kook. Laat de rabarber op middelhoge temperatuur garen tot ze uiteenvalt. Doe de rabarber in een kom afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrijk de pannenkoek voor 1/4 deel royaal met rabarberjam en bedek een aangrenzend 1/4 deel van de pannenkoek royaal met geklopte room. Vouw de halve pannenkoek ook een keer om.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |