R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
PÖNNUKÖKUR

12 à 15 stuks, IJslandse pannenkoeken


4 eieren
2 tl suiker
1 3/4 kop tarwebloem
2 koppen melk
1 el gesmolten boter
1 tl vanille essence

voor de vulling (traditioneel):
rabarberjam
geklopte (slag)room

rabarberjam:
200 g rabarber, in kleine stukjes gesneden
200 g suiker


Bereiding


Doe de eieren, suiker en bloem in een ruime kom en klop ze met een garde tot een egaal, klontvrij mengsel.

Klop er de melk, boter en vanille door.

Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur. Vet de pan licht in met boter (
Giet 1/4 kom beslag in de pan. Draai de pan snel om het beslag gelijkmatig over het het hele oppervklak van de pan te verspreiden.

Bak de pannenkoeken tot er bubbels gaan ontstaan en de onderkant licht-goudbruin is (20 seconden).
Draai de pannenkoek om en bak de andere kant. Deze kant zal nog sneller klaar zijn.
Leg de pannenkoek op een (voorverwarmd) bod.
Ga door met pannenkoeken bakken tot het besalg op is.
Stapel de gebakken pannekoeken op elkaar.
Laat de pannenkoeken afkoelen tot kamertemperatuur.
Houd ze tot gebruik afgedekt met plastic folie.

Breng de rabarber met de suiker aan de kook.
Laat de rabarber op middelhoge temperatuur garen tot ze uiteenvalt.
Doe de rabarber in een kom afkoelen tot kamertemperatuur.

Bestrijk de pannenkoek voor 1/4 deel royaal met rabarberjam en bedek een aangrenzend 1/4 deel van de pannenkoek royaal met geklopte room.
Vouw de halve pannenkoek ook een keer om.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________