|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
POMPOENTAART
dessert 6 à 8 p., Nederland 175 g biologische hokkaidopompoen 125 g zachte, ongezouten roomboter 175 g suiker 2 zakjes vanillesuiker 2 eieren 150 g zelfrijzend bakmeel 1 tl koek en speculaaskruiden 1 sinaasappel 100 g hazelnoten, grof gehakt 200 g roomkaas een snufje zout Bereiding
Klop (mixer, keukennachine) een romige crème van 125 g boter,
175 g suiker, 1 zakje vanillesuiker en een mespunt zout.
Voeg er één voor één de eieren aan toe. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste helemaal opgenomen is. Voeg geleide lijk het zelfrijzend bakmeel en 1 tl koek- en speculaaskruiden toe. Mix tot deze ingrediënten goed opgenomen zijn. Rasp het pompoenvruchtvlees (met schil) grof. Rasp met een fijnmazige rasp het buitenste oranje laagje van de sinaasappelschil. Hak de hazelnoten grof. Schep de pompoen- en sinaasappelrasp mét 75 g grof gehakte hazelnoten door het beslag. Houd een beetje sinasappelrasp achter voor de garnering. Verwarm de oven voor (160 C). Schep het beslag in een ronde met wat boter ingevette springvorm en strijk het glad. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 50 minuten. De taart zou dan gaar en goudbruin moeten zijn. Verleng indien nodig de baktijd wat. Neem de taart uit de oven en laat die in de bakvorm afkoelen. Klop (mixer, keukenmachine) het resterende zakje vanillesuiker door de roomkaas. Bestrijk de taart met roomkaasmengsel en strooi er de bewaarde sinaasappelrasp en grof gehakte hazelnoten over. Laat de taart in de koelkast nog een uur afkoelen en stevig worden. |