R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
POMPOENTAART
dessert 6 à 8 p., Nederland






175 g biologische hokkaidopompoen
125 g zachte, ongezouten roomboter
175 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eieren
150 g zelfrijzend bakmeel
1 tl koek en speculaaskruiden
1 sinaasappel
 100 g hazelnoten, grof gehakt
200 g roomkaas
een snufje zout



Bereiding


Klop (mixer, keukennachine) een romige crème van 125 g boter, 175 g suiker, 1 zakje vanillesuiker en een mespunt zout.
Voeg er één voor één de eieren aan toe. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste helemaal opgenomen is.

Voeg geleide
lijk het zelfrijzend bakmeel en 1 tl koek- en speculaaskruiden toe. Mix tot deze ingrediënten goed opgenomen zijn.

Rasp het pompoenvruchtvlees (met schil) grof.
Rasp met een fijnmazige rasp het buitenste oranje laagje van de sinaasappelschil.
Hak de hazelnoten grof.


Schep de pompoen- en sinaasappelrasp mét 75 g grof gehakte hazelnoten door het beslag. Houd een beetje sinasappelrasp achter voor de garnering.
 
Verwarm de oven voor (160 C).

Schep het beslag in een ronde met wat boter ingevette springvorm en strijk het glad. 
Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 50 minuten. De taart zou dan gaar en goudbruin moeten zijn. Verleng indien nodig de baktijd wat.

Neem de taart uit de oven en laat die in de bakvorm afkoelen.

Klop (mixer, keukenmachine) het resterende zakje vanillesuiker door de roomkaas.

Bestrijk de taart met roomkaasmengsel en strooi er de bewaarde sinaasappelrasp en grof gehakte hazelnoten over. Laat de taart in de koelkast nog een uur afkoelen en stevig worden.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________