R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kip in walnotensaus, 4 p., Mexico. 500 g kipfilet arachide of maisolie 6 teentjes knoflook 3 gedroogde chilipepertjes 1 grote ui, fijngesneden 2 koppen walnoten, in stukjes 2 el korianderblaadjes, gehakt 1/2 tl kaneelpoeder 1/2 tl gemalen kruidnagel 1/4 tl gemalen allspice zout en peper naar smaak 1 kop kippenbouillon Bereiding Verhit 3 el olie in een koekenpan en sauteer er 2 teentjes knoflook in. Halveer de kipfilets en bak ze aan iedere kant 5 minuten. Houd ze warm in aluminiumfolie. Doe nog 2 el olie in de pan en sauteer er de ui en de rest van de knoflook in. Doe de ui, de knoflook én de olie in de keukenmachine. Voeg er alle overige ingrediënten -behalve de kip- én een half kopje water aan toe. Blend de ingrediënten tot een egale puree. Doe de puree in de koekenpan en laat die onder voortdurend roeren 5 minuten garen. Voeg zoveel water toe dat de puree de consistentie krijgt van dikke room. Voeg de kipfilets toe. Laat de pan op het vuur staan tot de filets door en door warm en helemaal gaar zijn. Op Infonu.nl (mens en gezondheid) is de volgende informatie te vinden: "Heel lang is men er van overtuigd geweest en nog, dat noten dikmakers zijn en veel vet bevatten, maar gebleken is dat deze vetten juist heel gezond zijn en bijdragen aan een gezond gewicht. Walnoten behoren tot de zogenaamde 'Superfoods'. Van alle notensoorten is de walnoot de onbetwiste nr 1. Een handjevol noten per dag kan het cholesterolgehalte wezenlijk verlagen en verder zitten walnoten boordevol goede voedingsstoffen en goede vetten". Dat is mooi meegenomen voor een saus die ook nog eens erg lekker is. Ook walnotenolie heeft vanzelfsprekend die goede eigenschappen. Je kunt er heerlijke dressings mee maken. Wees voorzichtig met de chilipepertjes. Wat mij betreft is 1 pepertje genoeg. Hoe smakelijk het gerecht ook is, spannend eruit zien doet het niet. Enige garnering is dan ook gewenst.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |