R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
POLLO EN SALSA DE NUEZ
kip in walnotensaus, 4 p., Mexico.

reeks 515 (141K)



500 g kipfilet
arachide of maisolie
6 teentjes knoflook
3 gedroogde chilipepertjes
1 grote ui, fijngesneden
2 koppen walnoten, in stukjes
2 el korianderblaadjes, gehakt
1/2 tl kaneelpoeder
1/2 tl gemalen kruidnagel
1/4 tl gemalen allspice
zout en peper naar smaak
1 kop kippenbouillon


Bereiding


Verhit 3 el olie in een koekenpan en sauteer er 2 teentjes knoflook in.
Halveer de kipfilets en bak ze aan iedere kant 5 minuten. Houd ze warm in aluminiumfolie.
Doe nog 2 el olie in de pan en sauteer er de ui en de rest van de knoflook in.
Doe de ui, de knoflook én de olie in de keukenmachine. Voeg er alle overige ingrediënten -behalve de kip- én een half kopje water aan toe.
Blend de ingrediënten tot een egale puree.
Doe de puree in de koekenpan en laat die onder voortdurend roeren 5 minuten garen. Voeg zoveel water toe dat de puree de consistentie krijgt van dikke room.
Voeg de kipfilets toe. Laat de pan op het vuur staan tot de filets door en door warm en helemaal gaar zijn.


Info


Op Infonu.nl (mens en gezondheid) is de volgende informatie te vinden: "Heel lang is men er van overtuigd geweest en nog, dat noten dikmakers zijn en veel vet bevatten, maar gebleken is dat deze vetten juist heel gezond zijn en bijdragen aan een gezond gewicht. Walnoten behoren tot de zogenaamde 'Superfoods'. Van alle notensoorten is de walnoot de onbetwiste nr 1. Een handjevol noten per dag kan het cholesterolgehalte wezenlijk verlagen en verder zitten walnoten boordevol goede voedingsstoffen en goede vetten".
Dat is mooi meegenomen voor een saus die ook nog eens erg lekker is. Ook walnotenolie heeft vanzelfsprekend die goede eigenschappen. Je kunt er heerlijke dressings mee maken.

Wees voorzichtig met de chilipepertjes. Wat mij betreft is 1 pepertje genoeg.
Hoe smakelijk het gerecht ook is, spannend eruit zien doet het niet. Enige garnering is dan ook gewenst.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________