R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
POLLO EN SALSA DE FRIJOLL
Cuba, kip in zwarte bonensaus, 4 p

4 kippenpoten
1 groot blik zwarte bonen
1/2 kop sofrito casero
zout en peper naar smaak
1/2 tl komijn
1 el oregano
1 tl appelciderazijn
1/2 blikje-pakje tomatensaus

voor sofrito casero:
ui, paprika, koriander en knoflook


Bereiding


Mix de ingrediënten voor de sofrito casero -hoeveelheden naar smaak- tot een gladde saus.

Kruid het kippenvlees met zout en peper.
Doe de olijfolie in een (gietijzeren) pan en sauteer er 1 minuut de sofrito in.
Voeg de komijn, oregano en tomatensaus toe en meng ze met de sofrito.
Roer de bonen door het mengsel.
Voeg een kop bouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de azijn toe en 3 minuten later de kippenpoten. Ze moeten helemaal met de saus bedekt zijn.
Laat het kippenvlees 30 à 35 minuten garen.
Laat het vlees een paar minuten rusten.
Serveer pollo en salsa de frijol op een bedje witte rijst.


Info


























Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________