|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Cuba, kip in zwarte bonensaus, 4 p 4 kippenpoten 1 groot blik zwarte bonen 1/2 kop sofrito casero zout en peper naar smaak 1/2 tl komijn 1 el oregano 1 tl appelciderazijn 1/2 blikje-pakje tomatensaus voor sofrito casero: ui, paprika, koriander en knoflook Bereiding Mix de ingrediënten voor de sofrito casero -hoeveelheden naar smaak- tot een gladde saus. Kruid het kippenvlees met zout en peper. Doe de olijfolie in een (gietijzeren) pan en sauteer er 1 minuut de sofrito in. Voeg de komijn, oregano en tomatensaus toe en meng ze met de sofrito. Roer de bonen door het mengsel. Voeg een kop bouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de azijn toe en 3 minuten later de kippenpoten. Ze moeten helemaal met de saus bedekt zijn. Laat het kippenvlees 30 à 35 minuten garen. Laat het vlees een paar minuten rusten. Serveer pollo en salsa de frijol op een bedje witte rijst.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |