R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
POLLO EN PINA
kip-ananasgerecht, 6 p., Guatemala





2 el (olijf)olie
1 kip in stukken verdeeld of 1 k kipdelen
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 ananas, in blokjes van 2 1/2 cm  gesneden
1/2 kop droge sherry
2 el azijn
1 tl zout
1/4 tl kaneelpoeder
1/4 tl gemalen kruidnagel
een draai peper
2 tomaten, grof gehakt

verder:
gekookte rijst


Bereiding


Verhit de olie in een grote braadpan en bak er de stukken kip in tot ze aan alle kanten gebruind zijn (circa 15 minuten).
Neem de stukken kip uit de pan en bak de ui en de knoflook in de achtergebleven olie tot de ui zacht is.

Doe de stukken kip terug in de pan. Meng alle overige ingrediënten behalve de tomaten en doe ze bij de stukken kip.
Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat de inhoud van de pan 20 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de tomaten toe en laat de pan zonder deksel op het vuur staan tot de stukken kip goed doorgegaard zijn.

Serveren met rijst.






Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________