R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
POLLO ALLA ROMANA
kip op Romeinse manier, 4 p., Italië





600 g delen kip
3 1/2 el olijfolie
1 grote rode paprika
1 grote gele paprika
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 kleine ui, fijngesneden
3/4 kop prosciutto,in blokjes/reepjes
2 el tomatenpuree
12 cherrytomaatjes, in vieren
15 verse basilicumblaaadjes, doormidden gescheurd, plus extra
1 1/2 tl of meer balsamico-azijn
zout en peper naar smaak
een snuf chilipeper/chilivlokken






Bereiding


Verwarm de oven voor (225 C).

Wrijf de paprika's in met een 1/2 el olijfolie. Leg ze in een lage bakvorm en plaats die in de oven. Rooster de paprika's 20 à 25 minuten.
Doe de geroosterde paprika's in een stevige plastic zak, sluit die en laat de paprika's een kwartier uitwasemen. Ontdoe ze daarna van hun vel, zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ruim 1 cm breed.

Kruid de delen kip met zout en peper. Verhit op middelhoge temperatuur de rest van de olie in een koekenpan en bruin er in een paar partijen de stukken kip in. Schep het gebruinde kippenvlees op een bord en zet dat terzijde.

Verlaag de temperatuur, bak de ui en knoflook in dezelfde pan tot de stukjes ui zacht(er) zijn (ca 4 minuten) en voeg dan de reepjes/stukjes prosciutto toe. Bak ze kort (1 minuut) mee en doe dan de delen kip terug in de pan.
Voeg ook de tomatenpuree, de cherrytomaatjes en zout en peper naar smaak toe en meng ze met de al aanwezige ingrediënten.
Voeg vervolgens het basilicumblad toe en roer even.
Plaats als alle ingrediënten op temperatuur zijn het deksel op de pan en laat het geheel zachtjes sudderen tot de delen kip gaar zijn (ca 25 minuten).

Neem de pan van het fornuis, voeg de paprikarepen en de balsamico toe en roer nog eens.

Het gerecht kan geserveerd worden.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aa rdappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________