R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 POLLO AL MARSALA
kip in marsala-wijn, 4p., Italië





4 kipfilets
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
olijfolie
boter
250 g champignons
3 dl droge Marsala-wijn
100 ml slagroom
oregano


Bereiding


In de meeste recepten voor kip-Marsala wordt aanbevolen de kipfilets plat te slaan. Doe dat als volgt. Leg een stuk vershoudfolie op je werkblad. Leg de kipfilet op één helft van de folie en vouw er de andere helft over heen. Sla de kipfilets met een vleeshamer (desnoods een steelpannetje) plat. Dikke kipfilets eerst -in de lengte - doormidden snijden.
Kruid de filets met zout en peper en haal ze door de bloem. Daar voorkom je mee dat het vlees snel uitdroogt tijdens het bakken.
Verhit een flinke klont boter en een scheut olijfolie in een braadpan (de olijfolie voorkomt dat de boter verbrandt) en bak de filets 3 minuten aan iedere kant.
Haal de kipfilets uit de pan en doe er de fijngehakte ui en knoflook in. Bak ze een paar minuten op hoog vuur.
Voeg de in schijfjes gesneden champignons toe. Laat het vocht verdampen en voeg dan de Marsala-wijn toe. Laat de wijn wat inkoken.
Draai het vuur laag en voeg de slagroom toe. Goed mengen.
Strooi oregano over de kipfilets en leg ze in de pan met de Marsala-saus. Laat de kip 3 à 5 minuten sudderen.
De kip kan geserveerd worden.


Info


Pollo al Marsala is een traditioneel tamelijk "basic" Italiaans gerecht met kip, olijfolie, champignons en Marsala-wijn als vaste ingrediënten.
In de praktijk wordt er meestal nog van alles aan toegevoegd: ui en knoflook bijvoorbeeld maar ook tomaten, kappertjes, crème fraiche, citroen en en zelfs abrikozen.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________