R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
POLLO A LA CERVEZA
 kip gestoofd in bier, 4 p., Argentinië

800 g kipfilet
75 g ontbijtspek, in blokjes
1 ui
2 rode paprika's
1 kleine prei
2 aardappels
 1 tl paprikapoeder
 peper en zout
500 ml bier
1 blik tomatenblokjes
5 el plantaardige olie


Bereiding

Bak de spekblokjes in een droge pan krokant.
Neem de spekblokjes uit de pan en veeg de pan schoon.

Snijd de kipfilets in grote maar eetbare stukken.
Verhit de olie in de pan. Voeg de stukken kip toe en bruin ze aan alle kanten.

Snijd de ui fijn, snijd de paprika grof, snijd de prei in ringetjes en de aardappels in dobbelsteentjes.
Voeg ui, paprika, prei en aardappelblokjes aan de pan met de kip toe en bak ze even mee.

Voeg paprikapoeder, zout en peper toe.

Voeg het bier toe en breng het aan de kook.

Draai het vuur vervolgens laag en en laat het gerecht 20 à 25 minuten sudderen.

Proef of er nog zout en/of peper toegevoegd moeten worden.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________