R E C E P T E N G A L E R I
E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
bijgerecht, 4 p., Italë
1 kop (volle) melk 1 kop kippenbouillon 1/2 kop polenta zout en peper naar smaak 55 à 60 g ongezouten boter 1/2 à 3/4 kop geraspte parmezaanse kaas optioneel: 1/3 kop fijngehakte kruiden naar keuze (peterselie, basilicum, oregano, tijm....) Bereiding Voeg onder constant roeren geleidelijk de polenta toe. Draai het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat de polenta 20 minuten zachtjes koken. Roer om de 3 à 4 minuten even om klontering en aanbranden de voorkomen. Neem de pan van het vuur. Roer de peper, de boter en de kaas door de polenta en (optioneel) de fijngehakte kruiden. De polenta kan geserveerd worden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |