R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
POLENTA MET PARMEZAAN -

bijgerecht, 4 p., Italë






1 kop (volle) melk
1 kop kippenbouillon
1/2 kop polenta
zout en peper naar smaak
55 à 60 g ongezouten boter
1/2 à 3/4 kop geraspte parmezaanse kaas

optioneel:
1/3 kop fijngehakte kruiden naar keuze
 (peterselie, basilicum, oregano, tijm....)


Bereiding


Doe de melk en de bouillon in een pan en breng ze aan de kook. Voeg zout naar smaak toe. Houd er rekening mee dat de kaas nog zout toevoegt.
Voeg onder constant roeren geleidelijk de polenta toe.
Draai het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat de polenta 20 minuten zachtjes koken. Roer om de 3 à 4 minuten even om klontering en aanbranden de voorkomen.

Neem de pan van het vuur. Roer de peper, de boter en de kaas door de polenta en (optioneel) de fijngehakte kruiden.

De polenta kan geserveerd worden.


Info







Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________