R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| k
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
POBLANOPEPERSAUS
| 4 à 6 p., Mexico 4 poblanopepers 1 el olijfolie 1 kop ui, in stukjes gesneden 2 teentjes knoflook, fijngesneden 225 g zure room 1/2 kop koriander zout naar smaak Bereiding Ontvel de pepers op de manier waarop je paprika's ontvelt (roosteren in de oven, uit laten wasemen in een gesloten pastic zak, vervolgens de velletjes en het zaad verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden). Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een koekenpan(netje) en sauteer er de stukjes ui en knoflook in tot ze beginnen te karameliseren (ca 8 minuten). Roer nu een dan. Doe de ui, knoflook, het vruchtvlees van de pepers, de zure room , de koriander en zout naar smaak in de blender en blend ze tot een egale saus. Dat resulteert in ca 1 1/2 kop saus op. Bewaar saus die je overhoudt afgedekt in de koelkast (beperkt houdbaar). Deze saus past bij taco's, burrito's, enchiladas, wat eigenlijk niet uit de Mexicaanse keuken..... naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |