R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




























k













































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
POBLANOPEPERSAUS
4 à 6 p., Mexico

4 poblanopepers
1 el olijfolie
1 kop ui, in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
225 g zure room
1/2 kop koriander
zout naar smaak


Bereiding

Ontvel de pepers op de manier waarop je paprika's ontvelt (roosteren in de oven, uit laten wasemen in een gesloten pastic zak, vervolgens de velletjes en het zaad verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden).

Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een koekenpan(netje) en sauteer er de stukjes ui en knoflook in tot ze beginnen te karameliseren (ca 8 minuten). Roer nu een dan.

Doe de ui, knoflook, het vruchtvlees van de pepers, de zure room , de koriander en zout naar smaak in de blender en blend ze tot een egale saus.  Dat resulteert in ca 1 1/2 kop saus op. Bewaar saus die je overhoudt afgedekt in de koelkast (beperkt houdbaar).

Deze saus past bij taco's, burrito's, enchiladas, wat eigenlijk niet uit de Mexicaanse keuken.....


Info















naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________