R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
PIZZA MARGHERITA
4 pizza's, Italië

reeks 515 (141K)



voor het deeg:
700 g bloem
7 g droge gist
350 ml lauw water
14 g zout
1 1/2 tl suiker
3 1/2 el olijfolie

voor de topping:
2 uien
4 teentjes knoflook
6 el olijfolie
400 g gepelde tomaten (blik)
zout en peper
4 bollen buffelmozzarella
1 bosje basilicum


Bereiding


Meng in een kom de bloem met de gist, het zout, de suiker en de olijfolie.
Voeg het water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
Laat het deeg op een warme plaats ongeveer een uur rijzen.

Het deeg is ook prima te bereiden in de broodmachine. Kies het programma "kneden en rijzen".

Snijd de uien grof en pers de knoflook.
Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit daar de ui en de knoflook in.
Voeg de gepelde tomaten aan het ui-knoflookmengsel toe en pureer het geheel met een staafmixer.
Breng de inhoud van het pannetje aan de kook en draai dan het vuur laag.
Laat het tomaten-uien-knoflookmengsel inkoken tot een dikke saus.
Breng de saus op smaak met zout en peper.

Kneed het deeg even door en verdeel het in 4 gelijke stukken. Maak bollen van het deeg.
Rol iedere bol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne, ronde deeglap.
Bekleed een paar bakplaten met bakpapier en leg er de pizzabodems op.
Laat het deeg nog 20 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 225 C.

Dep de bollen mozzarella droog en snijd ze in plakjes.
Was de basilicum en pluk de blaadjes van de takjes.
Verdeel de tomatensaus over de 4 pizzabodems en beleg ze met de plakjes mozzarella en de basilicumblaadjes.
Druppel over iedere pizza een eetlepel olijfolie en schuif de pizza's in de oven.
Bak de pizza's ongeveer 12 minuten.


Info


Verschillende Italiaanse gerechten zijn het slachtoffer geworden van hun eigen populariteit, de pizza voorop. Wat is er nog authentiek aan "Big American Pizza" of "Pizza Hawaï?
Een pizza dient dun en knapperig te zijn en belegd met weinig en eenvoudige maar kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. Het gerecht dient een koningin waardig te zijn.
Dat gaat zeker op voor de pizza waar we het hier over hebben.
De pizza werd voor het eerst bereid aan het Italiaanse hof (1889). De toenmalige koningin Margherita, echtgenote van Umberto I, was bijzonder ingenomen met de nieuwe creatie en de kok was daar zo dankbaar voor dat hij de pizza naar haar vernoemde.
De koningin had het natuurlijk niet kunnen maken om de pizza niet lekker te vinden want in wezen was het gerecht een eerbetoon aan Italië met zijn groen-wit-rode vlag - basilicum, mozzarella en tomaat - maar we kunnen gerust aannemen dat ze hem echt lekker vond.
In dit recept keren we terug naar de bron. Weg met de zompige, Magherita onwaardige, fabrieksdiepvriespizza's met hun teveel aan tomaat en ondefinieerbare kaas. Daar zou Margherita haar koninklijke neus zeker voor hebben opgehaald.

Het formaat van deze pizza's is Italiaans. Rol het deeg uit tot het een doorsnee heeft van zo'n 35 cm.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________