R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
(PIZZA) CALZONE
dubbelgeklapte pizza met vulling, 4 stuks, Italië





4 porties pizzadeeg

voor de vulling:
pizzatomatensaus
rode uien, in dunne kwartringen gesneden
250 g champignons, in plakjes gesneden
8 plakken prosciutto cotto (gekookte ham), in stukken gescheurd
300 g provolone(kaas), grof geraspt, eventueel mozzarella
ca 24 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
ca 16 blaadjes basilicum, grof gescheurd of gesneden
olijfolie
zout en peper, naar smaak


Bereiding


Bereid het deeg voor de calzones. Klik hier voor het recept.

Bereid de (basis)tomatensaus voor pizza's. Klik hier voor het recept.

Bak de uiringen in wat olijfolie tot ze zacht zijn. Terzijde zetten.

Bak de plakjes champignon tot ze hun vocht afgeven. Laat ze uitlekken in een zeef/vergiet of op een laag keukenpapier.

Bestrijk de helft van een pizzabodem dun met de tomatensaus. Laat daarbij 2 cm van de rand onbedekt. Leg op de helft met de tomatensaus 1/4 deel van de overige ingredienten: de ham, de kaas, de uiringen, de champignons, de basilicum en de zwarte olijven. Strooi tussentijd wat zout en peper over de vulling.

Bestrijk met een keukenkwastje de rand van de pizza (ook die van de niet bedekte helft) licht met water. Klap nu de onbedekte helft van de bodem over de vulling heen en druk de randen van de beide helften samen.

Volg dezelfde werkwijze voor de overige calzones.

Verwarn de oven voor op 225 C.

Leg de calzones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze dun met olijfolie.

Schuif de pakplaat de voorverwarmde oven in en stel de tijd in op ca 15 minuten.


Info


Een calzone is tradioneel een dubbelgeklapte pizza met een vulling van kaas en groenten maar in principe kun je die vullen met iedere gebruikelijke  pizzavulling of er je eigen creativiteit op loslaten. De bovenstaande vulling is mijn keuze maar die is dus optioneel.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________