R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dubbelgeklapte pizza met vulling, 4 stuks, Italië 4 porties pizzadeeg voor de vulling: pizzatomatensaus rode uien, in dunne kwartringen gesneden 250 g champignons, in plakjes gesneden 8 plakken prosciutto cotto (gekookte ham), in stukken gescheurd 300 g provolone(kaas), grof geraspt, eventueel mozzarella ca 24 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd ca 16 blaadjes basilicum, grof gescheurd of gesneden olijfolie zout en peper, naar smaak Bereiding Bereid het deeg voor de calzones. Klik hier voor het recept. Bereid de (basis)tomatensaus voor pizza's. Klik hier voor het recept. Bak de uiringen in wat olijfolie tot ze zacht zijn. Terzijde zetten. Bak de plakjes champignon tot ze hun vocht afgeven. Laat ze uitlekken in een zeef/vergiet of op een laag keukenpapier. Bestrijk de helft van een pizzabodem dun met de tomatensaus. Laat daarbij 2 cm van de rand onbedekt. Leg op de helft met de tomatensaus 1/4 deel van de overige ingredienten: de ham, de kaas, de uiringen, de champignons, de basilicum en de zwarte olijven. Strooi tussentijd wat zout en peper over de vulling. Bestrijk met een keukenkwastje de rand van de pizza (ook die van de niet bedekte helft) licht met water. Klap nu de onbedekte helft van de bodem over de vulling heen en druk de randen van de beide helften samen. Volg dezelfde werkwijze voor de overige calzones. Verwarn de oven voor op 225 C. Leg de calzones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze dun met olijfolie. Schuif de pakplaat de voorverwarmde oven in en stel de tijd in op ca 15 minuten. Een calzone is tradioneel een dubbelgeklapte pizza met een vulling van kaas en groenten maar in principe kun je die vullen met iedere gebruikelijke pizzavulling of er je eigen creativiteit op loslaten. De bovenstaande vulling is mijn keuze maar die is dus optioneel.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |