|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
bonensalade, 4 p., Turkije recept 1: 1 grote pot witte bonen 2 tomaten, gehakt 1 kleine rode ui, in halve ringen 2 kopjes hardgekookte eieren, gehakt 2 el olijfolie 1 el rode wijnazijn zout en peper recept 2: 1 grote pot witte bonen bosje peterselie 2 à 3 lente-uitjes 1 rode ui 1 groene paprika 1 hardgekookt ei 8 a 10 zwarte olijven het sap van een citroen 3 à 4 el olijfolie zout en peper Bereiding (1) Giet de bonen af en spoel ze met koud water. Laat ze goed uitlekken. Voeg de hardgekookte eieren toe. Voeg de gehakte tomaten en de ui toe. Meng de olijfolie met de azijn, zout en peper en druppel die over de salade. Giet de bonen af en spoel ze met koud water. Laat ze goed uitlekken. Schil de ui en snijd deze doormidden, snijd de ui vervolgens in heel dunne schijfjes. Snijd de bosui in ringetjes, hak de peterselie fijn en snijd de paprika in fijne reepjes of blokjes Meng alle ingrediënten met de bonen. Snijd het ei in 8 partjes. Garneer de salade met het ei en de olijven. Maak een dressing van het citroensap, de olie, zout en peper en giet deze over de salade. In het eerste recept wordt de piyaz in lagen opgebouwd, in het tweede recept worden de ingrediënten gemengd. Piyaz gaat goed samen met kofte.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |