R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten









































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 PIYAZ
bonensalade, 4 p., Turkije





recept 1:

1 grote pot witte bonen
2 tomaten, gehakt
1 kleine rode ui, in halve ringen
2 kopjes hardgekookte eieren, gehakt
2 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
zout en peper

recept 2:
1 grote pot witte bonen
bosje peterselie
2 à 3 lente-uitjes
1 rode ui
1 groene paprika
1 hardgekookt ei
8 a 10 zwarte olijven
het sap van een citroen
3 à 4 el olijfolie
zout en peper


Bereiding (1)


Giet de bonen af en spoel ze met koud water. Laat ze goed uitlekken.
Voeg de hardgekookte eieren toe.
Voeg de gehakte tomaten en de ui toe.
Meng de olijfolie met de azijn, zout en peper en druppel die over de salade.


Bereiding (2)


Giet de bonen af en spoel ze met koud water. Laat ze goed uitlekken.
Schil de ui en snijd deze doormidden, snijd de ui vervolgens in heel dunne schijfjes.
Snijd de bosui in ringetjes, hak de peterselie fijn en snijd de paprika in fijne reepjes of blokjes
Meng alle ingrediënten met de bonen.
Snijd het ei in 8 partjes.
Garneer de salade met het ei en de olijven.
Maak een dressing van het citroensap, de olie, zout en peper en giet deze over de salade.


Info


In het eerste recept wordt de piyaz in lagen opgebouwd, in het tweede recept worden de ingrediënten gemengd.
Piyaz gaat goed samen met kofte.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________