R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PISTACHE-LASSI
yoghurtdrank met pistachenootjes,  4 p., India





300 ml magere yochurt
1 tl suiker of meer naar smaak
300 ml water
2 el gepureerd fruit, naar keuze

voor de garnering:
1 el pistachenootjes, fijngehakt


Bereiding


Doe de (gekoelde) yoghurt in een kom.
Klop de yoghurt met een garde tot ze gaat schuimen.
Voeg de suiker, het gepureerde fruit en het koude water toe en ga 2 minuten door met kloppen.
Doe de lassi in een schenkkom en houd de drank tot nader gebruik koel in de koelkast.

Serveer de lassi in glazen. Gaarneer de yoghurtdrank met de fijngehakte pistachenootjes.


Info


Lassi wordt in India veel thuis bereid en is ook op veel plaatsen te koop  (wegcafé's, restaurants et cetera). Op warme dagen is er nauwelijks een betere dorstlesser dan lassi.
Lassi is ook een zeer geschikte (niet-alcoholische) drank bij curry's. De drank blust de hitte van gerechten en helpt bij het verteren van "spicy" voedsel.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________