|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| yoghurtdrank met pistachenootjes, 4 p., India 300 ml magere yochurt 1 tl suiker of meer naar smaak 300 ml water 2 el gepureerd fruit, naar keuze voor de garnering: 1 el pistachenootjes, fijngehakt Bereiding Doe de (gekoelde) yoghurt in een kom. Klop de yoghurt met een garde tot ze gaat schuimen. Voeg de suiker, het gepureerde fruit en het koude water toe en ga 2 minuten door met kloppen. Doe de lassi in een schenkkom en houd de drank tot nader gebruik koel in de koelkast. Serveer de lassi in glazen. Gaarneer de yoghurtdrank met de fijngehakte pistachenootjes. Lassi wordt in India veel thuis bereid en is ook op veel plaatsen te koop (wegcafé's, restaurants et cetera). Op warme dagen is er nauwelijks een betere dorstlesser dan lassi. Lassi is ook een zeer geschikte (niet-alcoholische) drank bij curry's. De drank blust de hitte van gerechten en helpt bij het verteren van "spicy" voedsel.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|