|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Portugal 4 kippenpoten- of dijen 4 el olijfolie 4 teentjes knofloook het sap van 1 citroen (60 ml) piri piripepers (kleine hete chilipepers) of gedroogde hete chilivlokken (hoeveelheid naar smaak) 1 el paprika 1 blaadje laurier 1 tl oregano zeezout naar smaak 1/2 tl peper optioneel: een stukje verse gember, geraspt kip piri-piri "julienne"gesneden Bereiding Doe alle ingrediënten behalve de kip in de foodprocessor en maal ze tot een gladde pasta/saus. Kerf de kippenpoten op een paar plaatsen in. Giet 1/3 deel van de saus over de kip. Marineer de kip minstens 1 uur. Een hele nacht is beter. Grill de kip (grillpan, grillplaat) of rooster de kip in de oven. Stel voor bereiding in de oven de temperatuur in op 210 C. Bestrijk de kippenpoten met olie en leg ze in een met aluminiumfolie bekleed bakblik. Bak de kippenpoten 25 minuten. Draai ze na 15 minuten om en druppel er wat marinadesaus over. Serveer de piri-pirikip met de rest van de saus, gefrituurde aardappel en een salade. Garneer met koriander of peterselie en partjes citroen. Piri-pirikip is ook uitstekend te bereiden op de barbecue. Piri-pirikip werd "gecreëerd" toen de Portugezen zich vestigden in Angola en Mozambique en daar de chilipeper introduceerden. Chilipepers worden in het Swahili "piri-piri" genoemd, vandaar de naam van dit pittige kipgerecht. Hoe pittig precies? Laat dat je eigen smaak bepalen. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |