R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 PIRI-PIRIKIP
4 p., Portugal





4 kippenpoten- of dijen
4 el olijfolie
4 teentjes knofloook
het sap van 1 citroen (60 ml)
piri piripepers (kleine hete chilipepers) of gedroogde hete chilivlokken (hoeveelheid naar smaak)
1 el paprika
1 blaadje laurier
1 tl oregano
zeezout naar smaak
1/2 tl peper

optioneel:
een stukje verse gember, geraspt




kip piri-piri "julienne"gesneden 
Bereiding


Doe alle ingrediënten behalve de kip in de foodprocessor en maal ze tot een gladde pasta/saus.
Kerf de kippenpoten op een paar plaatsen in.
Giet 1/3 deel van de saus over de kip.
Marineer de kip minstens 1 uur. Een hele nacht is beter.

Grill de kip (grillpan, grillplaat) of rooster de kip in de oven.
Stel voor bereiding in de oven de temperatuur in op 210 C.
Bestrijk de kippenpoten met olie en leg ze in een met aluminiumfolie bekleed bakblik.
Bak de kippenpoten 25 minuten. Draai ze na 15 minuten om en druppel er wat marinadesaus over.

Serveer de piri-pirikip met de rest van de saus, gefrituurde aardappel en een salade.
Garneer met koriander of peterselie en partjes citroen.

Piri-pirikip is ook uitstekend te bereiden op de barbecue.


Info


Piri-pirikip werd "gecreëerd" toen de Portugezen zich vestigden in Angola en Mozambique en daar de chilipeper introduceerden.
Chilipepers worden in het Swahili "piri-piri" genoemd, vandaar de naam van dit pittige kipgerecht.
Hoe pittig precies? Laat dat je eigen smaak bepalen.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________