|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
preipastei, 4 p., Turkije voor de vulling: 1 ui, in stukjes 3 grote preien, gewassen en in kleine stukjes gesneden 2 el olijfolie zout en zwarte peper Voor het bevochtigen van het deeg: 2 koppen melk 1 ei 1 el olijfolie zout en zwarte peper Verder: filodeeg (diepvries) Bereiding Bak op lage temperatuur de ui en de prei in de olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Terzijde zetten. Klop met een garde het ei los met de melk, de olijfolie en zout en peper. Terzijde zetten. Verwarm de oven voor op 175 C. Zet een rechthoekige grote bakvorm klaar. Bekleed de bodem van het bakvorm met 3 tot 6 vellen filodeeg. Giet 3 el van het melkmengsel over het deeg, zorg dat de hele deeglaag er ermee bevochtigd wordt. Het melkmengsel voorkomt uitdrogen van het deeg en is ook van belang voor de smaak. Verdeel een eetlepel of 3 vulling over het deeg en leg daar één en of een paar vellen filodeeg over. Schep er weer wat vulling op en daarop weer een laagje filodeeg. Herhaal dat tot je 5 a 6 laagjes hebt. Eindig met (minimaal) 3 vellen filodeeg. Giet het resterende melkmengsel over het deeg. Ook de bovenste laag dient helemaal bevochtigd te worden. Zet het gerecht in de oven en en bak het 50 à 60 minuten. Pirasa böregi kan zowel warm als koud geserveerd worden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |