R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E  

kleurrijke wereldgerechten













































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 PIRASA BÖREGI-
preipastei, 4 p., Turkije





voor de vulling:

1 ui, in stukjes
3 grote preien, gewassen en in kleine stukjes gesneden
2 el olijfolie
zout en zwarte peper

Voor het bevochtigen van het deeg:
2 koppen melk
1 ei
1 el olijfolie
zout en zwarte peper

Verder:
filodeeg (diepvries)


Bereiding


Bak op lage temperatuur de ui en de prei in de olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Terzijde zetten.

Klop met een garde het ei los met de melk, de olijfolie en zout en peper. Terzijde zetten.

Verwarm de oven voor op 175 C. Zet een rechthoekige grote bakvorm klaar. Bekleed de bodem van het bakvorm met 3 tot 6 vellen filodeeg.
Giet 3 el van het melkmengsel over het deeg, zorg dat de hele deeglaag er ermee bevochtigd wordt. Het melkmengsel voorkomt uitdrogen van het deeg en is ook van belang voor de smaak.
Verdeel een eetlepel of 3 vulling over het deeg en leg daar één en of een paar vellen filodeeg over.
Schep er weer wat vulling op en daarop weer een laagje filodeeg. Herhaal dat tot je 5 a 6 laagjes hebt.
Eindig met (minimaal) 3 vellen filodeeg.
Giet het resterende melkmengsel over het deeg. Ook de bovenste laag dient helemaal bevochtigd te worden.
Zet het gerecht in de oven en en bak het 50 à 60 minuten.


Info


Pirasa böregi kan zowel warm als koud geserveerd worden.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________