R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 PIRA CALDO
vissoep, 4 p., Paraguay

500 g stevige witte vis, b.v. heilbot, kabeljauw, tilapia, zeebaars
5 pruimtomaten, in blokjes
1 poblanapeper of paprika, zaad verwijderd, gehakt
1 ui, in blokjes
1  grote wortel, geschild en in blokjes
2 laurierblaadjes
5 tenen knoflook, fijngehakt
60 à 80 ml slagroom, lichte room of melk
1 dl witte wijn
1 1/2 l  visbouillon
1 kop halfharde kaas, in blokjes of geraspt
(mozzarella, muenster, oaxaca)
zout naar smaak
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl versgemalen zwarte peper
1/2 tl rode pepervlokken
2 tl oregano
3 aardappels, geschild en in blokjes van 2 1/2 cm
2 el olijfolie
2 el koriander
2 el peterselie


Bereiding


Verhit de olijfolie in een pan en bak er op matige temperatuur de paprika, ui, wortel, tomaten en knoflook in tot ze zacht zijn (10 à 15 minuten).
Voeg de wijn, visbouillon plus lauirierblaadjes toe en breng ze aan de kook. Verlaag daaropvolgend de temperatuur en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Voeg de blokjes aardappels toe en laat ze koken tot ze gaar zijn (15 à 20 minuten).
Voeg de paprika, oregano, zout, rode pepervlokken en zwarte peper toe. Roer even en voeg dan de vis toe. Laat die zacht kokend gaar worden (5 à 7 minuten).

Voeg de peterselie en koriander toe. Stop de wamtetoevoer na 1 minuut en voeg de room toe.

Schenk de soep in kommen. Strooi er de kaas over en ter garnering wat koriander en peterselie. Serveer er "korstig" brood erbij.


Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________