|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
vissoep, 4 p., Paraguay 500 g stevige witte vis, b.v. heilbot, kabeljauw, tilapia, zeebaars 5 pruimtomaten, in blokjes 1 poblanapeper of paprika, zaad verwijderd, gehakt 1 ui, in blokjes 1 grote wortel, geschild en in blokjes 2 laurierblaadjes 5 tenen knoflook, fijngehakt 60 à 80 ml slagroom, lichte room of melk 1 dl witte wijn 1 1/2 l visbouillon 1 kop halfharde kaas, in blokjes of geraspt (mozzarella, muenster, oaxaca) zout naar smaak 1/2 tl paprikapoeder 1/2 tl versgemalen zwarte peper 1/2 tl rode pepervlokken 2 tl oregano 3 aardappels, geschild en in blokjes van 2 1/2 cm 2 el olijfolie 2 el koriander 2 el peterselie Bereiding Verhit de olijfolie in een pan en bak er op matige temperatuur de paprika, ui, wortel, tomaten en knoflook in tot ze zacht zijn (10 à 15 minuten). Voeg de wijn, visbouillon plus lauirierblaadjes toe en breng ze aan de kook. Verlaag daaropvolgend de temperatuur en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg de blokjes aardappels toe en laat ze koken tot ze gaar zijn (15 à 20 minuten). Voeg de paprika, oregano, zout, rode pepervlokken en zwarte peper toe. Roer even en voeg dan de vis toe. Laat die zacht kokend gaar worden (5 à 7 minuten). Voeg de peterselie en koriander toe. Stop de wamtetoevoer na 1 minuut en voeg de room toe. Schenk de soep in kommen. Strooi er de kaas over en ter garnering wat koriander en peterselie. Serveer er "korstig" brood erbij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |