|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Turkije 450 g vers gedopte pintobonen (kievietsbonen) 1 grote ui, fijngesneden 3 el olijfolie 3 à 4 tenen knofloook, fijngesneden 1 kop geraspte tomaat (2 à 3 stuks) 1 grote wortel, geschild en in kleine blokjes 4 el tomatenpuree 2 tl zout 1/2 tl zwarte peper 2 el suiker 1/3 kop olijfolie voor de garnering: platte peterselie, gehakt Bereiding Doe 3 el olijfolie in een kookpan (met deksel) en sauteer er de ui en knoflook in tot ze zacht zijn. Voeg de bonen, stukjes wortel, geraspte tomaat, tomatenpuree, zout, peper en suiker toe plus zoveel water dat de bonen net onder staan. Meng ze al roerend. Breng het mengsel aan de kook, plaats het deksel op de pan en verminder de hittetoevoer naar laag. Laat de bonen zachtjes garen tot het water grotendeels gereduceerd is en de bonen en wortels gaar zijn. Neem de pan van het fornuis en laat de inhoud afkoelen. Schep de afgekoelde bonen op een serveerschaal en druppel er gelijkmatig de olijfolie over. Bedek de bonen met plastic folie en koel ze tot het moment van serveren. Strooi net voor het serveren de gehakte peterselie over de bonen. Gedroogde bonen moeten voor je ze kunt koken ca 10 uur in een met ruim koud water gevulde kom wellen. Spoel ze daarna goed en breng ze in vers water aan de kook. Bonen uit blik dienen eveneens goed gespoeld te worden maar hoeven voor verder gebruik niet eerst gekookt te worden. Dat bespaart werk en tijd maar gaat gewoonlijk gepaard met een zeker verlies van stuctuur en smaak. In een (bij)gerecht als het bovenstaande waarin bonen het hoofdingrediënt zijn, verdienen gedroogde bonen dan ook de voorkeur. ......Soms echter moet je ook praktisch zijn....... What its gonna be? |