R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PINTOBONEN IN OLIJFOLIE (BARBUNYA)
4 p., Turkije

450 g vers gedopte pintobonen (kievietsbonen)
1 grote ui, fijngesneden
3 el olijfolie
3 à 4 tenen knofloook, fijngesneden
1 kop geraspte tomaat (2 à 3 stuks)
1 grote wortel, geschild en in kleine blokjes
4 el tomatenpuree
2 tl zout
1/2 tl zwarte peper
2 el suiker
1/3 kop olijfolie

voor de garnering:
platte peterselie, gehakt


Bereiding


Doe 3 el olijfolie in een kookpan (met deksel) en sauteer er de ui en knoflook in tot ze zacht zijn.
Voeg de bonen, stukjes wortel, geraspte tomaat, tomatenpuree, zout, peper en suiker toe plus zoveel water dat de bonen net onder staan. Meng ze al roerend.

Breng het mengsel aan de kook, plaats het deksel op de pan en verminder de hittetoevoer naar laag. Laat de bonen zachtjes garen tot het water grotendeels gereduceerd is en de bonen en wortels gaar zijn.
Neem de pan van het fornuis en laat de inhoud afkoelen.

Schep de afgekoelde bonen op een serveerschaal en druppel er gelijkmatig de olijfolie over.
 
Bedek de bonen met plastic folie en koel ze tot het moment van serveren.
Strooi net voor het serveren de gehakte peterselie over de bonen.


Info


Gedroogde bonen moeten voor je ze kunt koken ca 10 uur in een met ruim koud water gevulde kom wellen. Spoel ze daarna goed en breng ze in vers water aan de kook.
Bonen uit blik dienen eveneens goed gespoeld te worden maar hoeven voor verder gebruik niet eerst gekookt te worden. Dat bespaart werk en tijd maar gaat gewoonlijk gepaard met een zeker verlies van stuctuur en smaak. In een (bij)gerecht als het bovenstaande waarin bonen het hoofdingrediënt zijn, verdienen gedroogde bonen dan ook de voorkeur. ......Soms echter moet je ook praktisch zijn....... What its gonna be?


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________