R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I  E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PIMENTOS RELLENOS DE ATUN
tapas, Spanje





1 pot hele, geroosterde rode paprika's
2 blikjes tonijn in olie, uitgelekt
15 ontpitte zwarte olijven, gehalveerd
4 à 5 lente-uitjes
een paar takjes platte peterselie
1 el sherry- of witte wijnazijn
1/2 tl zoet paprikapoeder
2 el olijfolie


Bereiding


Laat de paprika's uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Hak de olijven fijn en snijd de lente-ui inclusief wat van het groene gedeelte in ringetjes.
Hak de peterselie fijn.
Laat de tonijn uitlekken en doe die vervolgens in een kom. Verdeel de tonijn met een vork in stukjes.
Voeg de lenteui, de gehakte peterselie en de ontpitte zwarte olijven aan de tonijn toe alsmede de azijn, de olie en het paprikapoeder.
Meng alle ingrediënten zorgvuldig.
Open iedere paprika voorzichtig en schep er een deel van het tonijnmengsel in.
Rangschik de paprika's op een schaal. Garneer ze met wat takjes peterselie.


Info


Een genakkelijk en snel te bereiden tapas waar geen fornuis aan te pas komt.
Je kunt natuurlijk zelf paprika's roosteren maar dan zal de tapas anders smaken tenzij je wat azijn over de paprika's sprenkelt. Geroosterde paprika's uit pot of blik hebben hun karakteristieke smaak mede aan de azijn te danken waarin ze geconserveerd zijn.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________