|
R E C E P T E N G A L E R I
E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| tapas, Spanje 1 pot hele, geroosterde rode paprika's 2 blikjes tonijn in olie, uitgelekt 15 ontpitte zwarte olijven, gehalveerd 4 à 5 lente-uitjes een paar takjes platte peterselie 1 el sherry- of witte wijnazijn 1/2 tl zoet paprikapoeder 2 el olijfolie Bereiding Laat de paprika's uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Hak de olijven fijn en snijd de lente-ui inclusief wat van het groene gedeelte in ringetjes. Hak de peterselie fijn. Laat de tonijn uitlekken en doe die vervolgens in een kom. Verdeel de tonijn met een vork in stukjes. Voeg de lenteui, de gehakte peterselie en de ontpitte zwarte olijven aan de tonijn toe alsmede de azijn, de olie en het paprikapoeder. Meng alle ingrediënten zorgvuldig. Open iedere paprika voorzichtig en schep er een deel van het tonijnmengsel in. Rangschik de paprika's op een schaal. Garneer ze met wat takjes peterselie. Een genakkelijk en snel te bereiden tapas waar geen fornuis aan te pas komt. Je kunt natuurlijk zelf paprika's roosteren maar dan zal de tapas anders smaken tenzij je wat azijn over de paprika's sprenkelt. Geroosterde paprika's uit pot of blik hebben hun karakteristieke smaak mede aan de azijn te danken waarin ze geconserveerd zijn.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|