|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4., Turkije 500 g kipfilet 1 ui 2 tenen knoflook 4 perziken, vers of uit blik 1 blik gepelde tomaten of tomatenblokjes 1 klein blikje tomatenpuree 2 el gembersiroop of wat abrikozensap 5 el ketjap manis 3 tl sambal een beetje worcestersaus 250 g champignons maizena olie rijst optioneel: 1 kippenbouillonblokje Bereiding Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit er op middelhoog vuur de ui vijf minuten in. Fruit tijdens de laatste minuut de knoflook mee. Voeg de stukjes kip toe en bak ze aan alle kanten aan. Voeg de in schijfjes of kwarten gesneden champignons toe. Bak ze mee tot ze vocht gaan verliezen. Voeg de ketjap, sambal, tomatenpuree en de gepelde tomaten of tomatenblokjes toe mét 2 el gembersiroop en een deciliter heet water. Laat als je perziken uit blik gebruikt de gembersiroop en het water achterwege en voeg in plaats daarvan siroop (naar smaak) uit het blik perziken toe. Verkruimel (optioneel) het bouillonblokje boven de pan. Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Voeg een paar minuten voor het einde van de kooktijd de in stukjes gesneden perziken toe. Voeg, indien nodig, zout en peper aan het gerecht toe. Kook ondertussen de rijst. Je kunt de rijst en de pilav apart serveren maar je kunt ze ook mengen en als één gerecht presenteren. In hoeverre deze "Pilav met kip en perziken" authentiek Turks is, is de vraag. Smaken doet het gerecht waarin zoet, pittig en hartig zich probleemloos met elkaar verbinden, prima. Met dit gerecht is nagenoeg iedereen te plezieren. Het is ook nog eens in een mum van tijd bereid. |