R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 PILAV MET KIP EN PERZIKEN
hoofdgerecht, 4., Turkije





500 g kipfilet
1 ui
2 tenen knoflook
4 perziken, vers of uit blik
1 blik gepelde tomaten of tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
2 el gembersiroop of wat abrikozensap
5 el ketjap manis
3 tl sambal
een beetje worcestersaus
250 g champignons
maizena
olie
rijst

optioneel:
1 kippenbouillonblokje






Bereiding


Snijd de kipfilet in blokjes.
Snijd de ui en knoflook fijn.
Verhit wat olie in een pan en fruit er op middelhoog vuur de ui vijf minuten in. Fruit tijdens de laatste minuut de knoflook mee.
Voeg de stukjes kip toe en bak ze aan alle kanten aan.
Voeg de in schijfjes of kwarten gesneden champignons toe. Bak ze mee tot ze vocht gaan verliezen.
Voeg de ketjap, sambal, tomatenpuree en de gepelde tomaten of tomatenblokjes toe mét 2 el gembersiroop en een deciliter heet water. Laat als je perziken uit blik gebruikt de gembersiroop en het water achterwege en voeg in plaats daarvan siroop (naar smaak) uit het blik perziken toe.
Verkruimel (optioneel) het bouillonblokje boven de pan.
Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Voeg een paar minuten voor het einde van de kooktijd de in stukjes gesneden perziken toe.
Voeg, indien nodig, zout en peper aan het gerecht toe.
Kook ondertussen de rijst.
Je kunt de rijst en de pilav apart serveren maar je kunt ze ook mengen en als één gerecht presenteren.


Info


In hoeverre deze "Pilav met kip en perziken" authentiek Turks is, is de vraag. Smaken doet het gerecht waarin zoet, pittig en hartig zich probleemloos met elkaar verbinden, prima.
Met dit gerecht is nagenoeg iedereen te plezieren. Het is ook nog eens in een mum van tijd bereid.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________