R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PILAV MET AUBERGINE, KANEEL EN MUNT

rijstschotel, 4 p., Turkije

2 aubergines
3 el olijfolie
3 el pijnboompitten
1 grote ui, fijngesneden
1 tl koriander
2 el rozijnen
3 el suiker
 2 el kaneel
2 el gedroogde munt
een paar takjes dille, fijngehakt
3 tomaten, ontveld, pulp verwijderd en fijngehakt
350 g langekorrelrijst, gespoeld en uitgelekt
zonnebloemolie voor het frituren
het sap van 1/2 citroen
zout en versgemalen zwarte peper

verder:
takjes verse munt
partjes citroen


Bereiding


Week de rozijnen 10 minuten in warm water en laat ze daarna uitlekken.

Schil de aubergines streepgewijs (zebrapatroon) en snijd ze vervolgens in niet al te kleine stukjes (ca 2 bij 2 cm). Doe die in een kom gezouten water en laat ze zeker een half uur water opzuigen. Plaats er een bord op als ze blijven drijven.

Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak er de pijnboompitten goudkleurig in.

Voeg de stukjes ui toe en als die zacht geworden zijn het korianderzaad en de rozijnen.

Voeg de suiker, kaneel, dille en munt toe.

Voeg de stukjes tomaat toe en als die op temperatuur zijn de rijst. Roer tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en giet er dan 9 dl water bij.
Breng het geheel aan de kook en voeg zout en peper toe.
Verlaag de temperatuur naar matig en laat de rijst zachtjes koken tot al het water geabsorbeerd is (10 à 12 minuten).
Laat de pilav met het deksel op de pan daarna een kwartier uitdampen.

Laat de aubergines uitlekken en knijp er vervolgens zoveel mogelijk water uit.
Verhit in een wok of hoge pan de zonnebloemolie en frituur er de stukjes aubergine in een paar partijen een paar minuten in. Schep ze met een schuimspaan uit de wok of pan als ze goudbruin kleuren en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Maak de pilav los en schep er de gefituurde aubergines en het citroensap door.
Schik de pilav of een serveerschaal. Garneer die met verse munt.
Serveer citroenpartjes bij de pilav.
 
Info















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________