|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
rijstschotel, 4 p., Turkije 2 aubergines 3 el olijfolie 3 el pijnboompitten 1 grote ui, fijngesneden 1 tl koriander 2 el rozijnen 3 el suiker 2 el kaneel 2 el gedroogde munt een paar takjes dille, fijngehakt 3 tomaten, ontveld, pulp verwijderd en fijngehakt 350 g langekorrelrijst, gespoeld en uitgelekt zonnebloemolie voor het frituren het sap van 1/2 citroen zout en versgemalen zwarte peper verder: takjes verse munt partjes citroen Bereiding Week de rozijnen 10 minuten in warm water en laat ze daarna uitlekken. Schil de aubergines streepgewijs (zebrapatroon) en snijd ze vervolgens in niet al te kleine stukjes (ca 2 bij 2 cm). Doe die in een kom gezouten water en laat ze zeker een half uur water opzuigen. Plaats er een bord op als ze blijven drijven. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak er de pijnboompitten goudkleurig in. Voeg de stukjes ui toe en als die zacht geworden zijn het korianderzaad en de rozijnen. Voeg de suiker, kaneel, dille en munt toe. Voeg de stukjes tomaat toe en als die op temperatuur zijn de rijst. Roer tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en giet er dan 9 dl water bij. Breng het geheel aan de kook en voeg zout en peper toe. Verlaag de temperatuur naar matig en laat de rijst zachtjes koken tot al het water geabsorbeerd is (10 à 12 minuten). Laat de pilav met het deksel op de pan daarna een kwartier uitdampen. Laat de aubergines uitlekken en knijp er vervolgens zoveel mogelijk water uit. Verhit in een wok of hoge pan de zonnebloemolie en frituur er de stukjes aubergine in een paar partijen een paar minuten in. Schep ze met een schuimspaan uit de wok of pan als ze goudbruin kleuren en laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak de pilav los en schep er de gefituurde aubergines en het citroensap door. Schik de pilav of een serveerschaal. Garneer die met verse munt. Serveer citroenpartjes bij de pilav. |