R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 à 6 p., Mexico 400 g ananas, vers of uit blik, grof geplet 2 el bruine basterdsuiker 2 el wijnazijn 1 teen knoflook 4 bosuitjes 2 rode chili's 10 blaadjes basilicum zout en zwarte peper, naar smaak Bereiding Laat de met een stamper grof geplette ananas grondig uitlekken en bewaar 4 eetlepels van het sap. Verwarm het sap, de suiker en de wijnazijn in een pannetje en roer tot de suiker is opgelost. Neem het pannetje van het fornuis en voeg zout en peper toe. Hak de knoflook en bosuitjes fijn. Halveer de chili's, verwijder het zaad en hak het chilivruchtvlees eveneens fijn. Doe de ananas, knoflook, bosui en chili's in een kom, meng ze en roer er het afgekoelde ananassapmengsel door. Laat de relish in de koeling enige tijd op smaak komen. Scheur vlak voor het serveren de blaadjes basilicum in stukjes en voeg ze aan de relish toe. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |