R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PIKANTE ANANAS-RELISH
4 à 6 p., Mexico





400 g ananas, vers of uit blik, grof geplet
2 el bruine basterdsuiker
2 el wijnazijn
1 teen knoflook
4 bosuitjes
2 rode chili's
10 blaadjes basilicum
zout en zwarte peper, naar smaak


Bereiding


Laat de met een stamper grof geplette ananas grondig uitlekken en bewaar 4 eetlepels van het sap.

Verwarm het sap, de suiker en de wijnazijn in een pannetje en roer tot de suiker is opgelost.
Neem het pannetje van het fornuis en voeg zout en peper toe.

Hak de knoflook en bosuitjes fijn.
Halveer de chili's, verwijder het zaad en hak het chilivruchtvlees eveneens fijn.

Doe de ananas, knoflook, bosui en chili's in een kom, meng ze en roer er het afgekoelde ananassapmengsel door.

Laat de relish in de koeling enige tijd op smaak komen.

Scheur vlak voor het serveren de blaadjes basilicum in stukjes en voeg ze aan de relish toe.


Info











naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________