R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
30 stuks, Polen pierogideeg: ga naar het recept: pierogideeg op deze site verder: 1/2 k stoofvlees 3 wortels peterselie 1 prei 1/2 stengel bleekselderij 1 ui boter of olie voor het bakken 1 broodje 2 eieren zout en peper verder: 2 uien, gebakken Bereiding Spoel het vlees af, doe het in een pan met gezouten water en kook het tot het zacht(er) wordt. Schil ondertussen de wortels en snijd ze in kleine stukjes. Snijd ook de prei en bleekselderij fijn. Doe de groenten in de pan met vlees en kook ze op laag vuur een half uur mee. Pel ondertussen de ui en snijd die in stukjes. Bak de ui in wat boter in een koekenpan lichtbruin. Haal het vlees uit de pan en trek het met 2 vorken uit elkaar. Doe een broodje in een kom en giet er het vleeskooknat over. Neem het broodje als het zich volgezogen heeft uit de kom, en knijp het uit. Voeg het vervolgens aan het vlees toe. Voeg ook de gebakken ui toe. Doe het ui- vlees- broodmengsel in de keukenmachine en maal het tot een homogene massa. Hak de peterselieblaadjes fijn en werk ze samen met 2 rauwe eieren door de massa. Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe. Voeg wat kookvocht toe als het mengsel te droog is en wat broodkruim als het te nat is. Rol het pierogideeg uit tot het 3 mm dik is en snijd er met een kookring of glas rondjes uit. Leg een rondje in de palm van je hand en schep er wat vulling op. Laat de rand vrij. Vouw met je andere hand het rondje zodanig om dat je een halve cirkel krijgt en druk de randen goed samen met je vingers. Ga zo verder. Kook de pierogi in gezouten water. Laat ze nadat ze boven zijn komen drijven koken tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken. Bak de fijngesneden uien. Bak de gekookte pierogi aan beide kanten in boter of zonnebloemolie tot ze een flink bruine kleur hebben. Keer ze van tijd tot tijd om. Leg de pierogi op borden en verdeel er de stukjes gebakken ui over. Met vlees gevulde pierogi worden wel met ketchup, mosterd of een saus gegeten maar traditioneel is het niet.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |