R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 PIEROGI MET VLEESVULLING
30 stuks, Polen

pierogideeg:
ga naar het recept: pierogideeg op deze site

verder:
1/2 k stoofvlees
3 wortels
peterselie
1 prei
1/2 stengel bleekselderij
1 ui
boter of olie voor het bakken
1 broodje
2 eieren
zout en peper

verder:
2 uien, gebakken


Bereiding


Spoel het vlees af, doe het in een pan met gezouten water en kook het tot het zacht(er) wordt.
Schil ondertussen de wortels en snijd ze in kleine stukjes. Snijd ook de prei en bleekselderij fijn.
Doe de groenten in de pan met vlees en kook ze op laag vuur een half uur mee.
Pel ondertussen de ui en snijd die in stukjes. Bak de ui in wat boter in een koekenpan lichtbruin.

Haal het vlees uit de pan en trek het met 2 vorken uit elkaar.
Doe een broodje in een kom en giet er het vleeskooknat over.
Neem het broodje als het zich volgezogen heeft uit de kom, en knijp het uit. Voeg het vervolgens aan het vlees toe.
Voeg ook de gebakken ui toe.
Doe het ui- vlees- broodmengsel in de keukenmachine en maal het tot een homogene massa.
Hak de peterselieblaadjes fijn en werk ze samen met 2 rauwe eieren door de massa. Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
Voeg wat kookvocht toe als het mengsel te droog is en wat broodkruim als het te nat is.

Rol het pierogideeg uit tot het 3 mm dik is en snijd er met een kookring of glas rondjes uit.
Leg een rondje in de palm van je hand en schep er wat vulling op. Laat de rand vrij.
Vouw met je andere hand het rondje zodanig om dat je een halve cirkel krijgt en druk de randen goed samen met je vingers.
Ga zo verder.
Kook de pierogi in gezouten water. Laat ze nadat ze boven zijn komen drijven koken tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken.

Bak de fijngesneden uien.

Bak de gekookte pierogi aan beide kanten in boter of zonnebloemolie tot ze een flink bruine kleur hebben. Keer ze van tijd tot tijd om.
Leg de pierogi op borden en verdeel er de stukjes gebakken ui over.


Info


Met vlees gevulde pierogi worden wel met ketchup, mosterd of een saus gegeten maar traditioneel is het niet.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________