R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PIDE EKMEK
Turks pide brood, 2 stuks, Turkije
  
450 g patentbloem
7 g gedroogde gist
1/2 tl suiker
175 ml lauwwarm water
1 tl zout
2 el dikke yoghurt
2 el olijfolie
1 ei, geklopt
2 el nigella of maanzaad
2 el sesamzaad



Bereiding


Verwarm de oven voor (200 C).

Doe de gist en de suiker in een kommetje met 100 ml lauwwarm water, roer even en laat het mengsel staan tot het gistwater is gaan schuimen.

Zeef de bloem en het zout boven een kom, maak een holte in het midden en giet er het gistwater, de olijfolie, yoghurt en de rest van het water in.
Werk er met je handen -vanuit het midden naar de kant toe roerend- de bloem door.
Kneed de massa vervolgens op een met bloem bestrooid werkvlak tot een zacht en soepel deeg. Vorm een bol van het geknede deeg en leg die in een met wat olie ingevette kom. Bedek de kom met een vochtige doek en zet die op een warme plaats. Laat het deeg daar tot de dubbele hoeveelheid rijzen (1 à 1 1/2 uur).

Kneed het gerezen deeg even door en verdeel het daarna in 2 gelijke stukken. Druk ze beiden met de palm van je hand uit tot een dunne ovaal met een dikke(re) rand. Druk vervolgens met de toppen van je vingers lichte holtes in het deeg van beide ovalen..

Vet 2 bakplaten in met wat olie en plaats ze in de oven. Neem ze er na een paar minuten uit en leg op iedere bakplaat een pide. Bestrijk de pides met geklopt ei, strooi er nigellazaad of maanzaad en sesamzaad over en plaats de bakplaten terug in de oven.

Bak de pides 18 à 20 minuten of tot ze licht goudkleurig zijn en hun rand min of meer krokant is.

Laat de pides uitwasemen op een draadrek.
Als je wilt dat de broden zacht blijven, verpak ze dan als ze nog warm zijn in aluminiumfolie of wikkel er een droge doek om.


Info


In Turkije is een maaltijd zonder brood, of het nu het ontbijt, de lunch of het diner betreft uitzonderlijk. Je kunt er de sappen van allerlei gerechten mee opdeppen en het als eetbaar bestek gebruiken voor nagenoeg alles wat de Turkse keuken aan mezze en dips te bieden heeft.

Is het brood niet helemaar vers meer, warm het dan nadat je het besprenkeld hebt met wat water op in een tot 180 C verhitte oven.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________