R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
PICO DE GALLO
condiment, Mexico

1 kleine fijngesneden witte ui
1 (naar smaak meer of minder) middelgrote jalapeño of serrano peper
4 el limoensap
3/4 tl zeezout of meer
4 grote, rijpe tomaten
1 bosje verse koriander


Bereiding


Meng in een kom de gehakte ui, jalapeño, limoensap en 3/4 tl zout. Laat het mengsel 10 minuten staan.

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de harde kern en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Hak het korianderblad fijn.
Doe de tomaten en koriander in de kom en roer ze door het limoensapmengsel.

Proef of het zoutgehalte naar je smaak is. Voeg zonodig zout toe.

Laat pico de gallo minimaal een kwartier in de koelkast op smaak komen.


Info


Pico de gallo is een in de Mexicaanse keuken veel gebruikt condiment, bijvoorbeeld bij taco's, nachos, quesadilla's, burrito's, tostadas, huevos rancheros en enchiladas.

In pico de gallo worden ingrediënten uitsluitend rouw verwerkt.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________