R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| condiment, Mexico 1 kleine fijngesneden witte ui 1 (naar smaak meer of minder) middelgrote jalapeño of serrano peper 4 el limoensap 3/4 tl zeezout of meer 4 grote, rijpe tomaten 1 bosje verse koriander Bereiding Meng in een kom de gehakte ui, jalapeño, limoensap en 3/4 tl zout. Laat het mengsel 10 minuten staan. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de harde kern en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak het korianderblad fijn. Doe de tomaten en koriander in de kom en roer ze door het limoensapmengsel. Proef of het zoutgehalte naar je smaak is. Voeg zonodig zout toe. Laat pico de gallo minimaal een kwartier in de koelkast op smaak komen. Pico de gallo is een in de Mexicaanse keuken veel gebruikt condiment, bijvoorbeeld bij taco's, nachos, quesadilla's, burrito's, tostadas, huevos rancheros en enchiladas. In pico de gallo worden ingrediënten uitsluitend rouw verwerkt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |