R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PERENTAART MET AMANDELEN
gebak/dessert, Hongarije





voor het deeg
:
300 g bloem
100 g poedersuiker
200 g koude boter, in stukjes gesneden
een snuf zout
5 g vanillesuiker
2 1/2 g bakpoeder
1 tl geraspte citroenschil
1 eigeel
1 à 2 el zure room of crème fraiche

voor de vulling:
1 kaneelstokje
2 à 3 kruidnagels
100 g suiker
het sap van 1 citroen
1 k peren, in maantjes gesneden
2 el abrikozenjam
50 g amandelen, grofgemalen of gehakt


Bereiding


Breng een pan water met daarin het kaneelstokje, de kruidnagels, suiker en citroensap aan de kook.
Voeg de peren toe en kook ze half gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en zet dat terzijde. De kookvloeistof heb je verder niet nodig maar laat die afkoelen want je houdt er mogelijk een aardig drankje aan over.

Meng de bloem en het poedersuiker. Voeg de blokjes boter toe en werk het bloemmengsel en de boter met de toppen van je vingers tot kruim. Werk vervolgens een snuf zout, de vanillesuiker, bakpoeder en citroenrasp door het kruim.
Voeg het eigeel aan het kruim toe en kneed het tot een samenhangend deeg. Voeg zonodig één of een paar eetlepels zure room toe. Laat het deeg gewikkeld in plastic folie 1 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor (180 C).

Rol het deeg dun uit. Bekleed de bodem van een ronde taartbakvorm met de helft van het deeg. Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Bestrijk de taartbodem als die wat afgekoeld is met de abrikozenjam, strooi er de grof gehakte amandelen over, schik er de maantjes peer op en strooi er de vanillesuiker over.
Rasp tenslotte het resterende deel deeg boven de perentaart.

Plaats de taart in de oven en bak die 50 à 60 minuten.

Serveer de taart warm met een paar bolletjes vanille-ijs.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________