|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| gebak/dessert, Hongarije voor het deeg: 300 g bloem 100 g poedersuiker 200 g koude boter, in stukjes gesneden een snuf zout 5 g vanillesuiker 2 1/2 g bakpoeder 1 tl geraspte citroenschil 1 eigeel 1 à 2 el zure room of crème fraiche voor de vulling: 1 kaneelstokje 2 à 3 kruidnagels 100 g suiker het sap van 1 citroen 1 k peren, in maantjes gesneden 2 el abrikozenjam 50 g amandelen, grofgemalen of gehakt Bereiding Breng een pan water met daarin het kaneelstokje, de kruidnagels, suiker en citroensap aan de kook. Voeg de peren toe en kook ze half gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en zet dat terzijde. De kookvloeistof heb je verder niet nodig maar laat die afkoelen want je houdt er mogelijk een aardig drankje aan over. Meng de bloem en het poedersuiker. Voeg de blokjes boter toe en werk het bloemmengsel en de boter met de toppen van je vingers tot kruim. Werk vervolgens een snuf zout, de vanillesuiker, bakpoeder en citroenrasp door het kruim. Voeg het eigeel aan het kruim toe en kneed het tot een samenhangend deeg. Voeg zonodig één of een paar eetlepels zure room toe. Laat het deeg gewikkeld in plastic folie 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor (180 C). Rol het deeg dun uit. Bekleed de bodem van een ronde taartbakvorm met de helft van het deeg. Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrijk de taartbodem als die wat afgekoeld is met de abrikozenjam, strooi er de grof gehakte amandelen over, schik er de maantjes peer op en strooi er de vanillesuiker over. Rasp tenslotte het resterende deel deeg boven de perentaart. Plaats de taart in de oven en bak die 50 à 60 minuten. Serveer de taart warm met een paar bolletjes vanille-ijs.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|