R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PEREN-GEMBERCAKE
gebak, Israël





2 à 3 (ca 350 g) peren, geschild en in blokjes
de rasp van 1 citroen
1 el citroensap
200 g suiker
160 g olijfolie
2 eieren
50 g geconfijte gember, fijngesneden
350 g patentbloem
(of 175 g patentbloem en 175 g speltbloem)
1 tl gember
1 tl bakpoeder
1 tl baksoda
1/2 tl zeezout

voor de topping:
 1 peer, ongeschild, in partjes
2 el rietsuiker


Bereiding


Verwarm de oven voor (180 C).
Bekleed de bodem en zijkanten (met een overlap) van een cake- of broodbakvorm met bakpapier.

Meng in een kom de blokjes peer, de citroenrasp en het citroensap.

Meng, klop of mix in een andere kom de olijfolie en de suiker.
Meng, klop of mix er één voor één de eieren door. Stop zodra er een dikke emulsie ontstaan is.

Spatel de blokjes peer et cetera door de emulsie.
Vouw er met de spatel vervolgens de overige ingrediënten (bloem, gember, bakpoeder,bakzoda, zout)  door.

"Stort het beslag in de bakvorm
Leg de partjes peer op het beslag en strooi er de ritsuiker over.

Bak de cake in het midden van de oven goudbruin.
Draai na 40 minuten de bakvorm een halve slag voor een zo gelijk mogelijke garing van de cake.  Bak de cake dan nog 25 minuten en controleer bijvoorbeeld met een prikker of die ook werkelijk helemaal gaar is. Vrleng zonnodig de bak tijd wat. De prikker die je in in het midden van de cake steekt mag geen aanhangend beslag tonen als je die er weer uit haalt. Alleen nat is geen probleem, dat is is zo goed als zeker vocht van de peren.

Laat de cake in de bakvorm afkoelen en bewaar die op een koele plaats,


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________