![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
gebak, Israël ![]() 2 à 3 (ca 350 g) peren, geschild en in blokjes de rasp van 1 citroen 1 el citroensap 200 g suiker 160 g olijfolie 2 eieren 50 g geconfijte gember, fijngesneden 350 g patentbloem (of 175 g patentbloem en 175 g speltbloem) 1 tl gember 1 tl bakpoeder 1 tl baksoda 1/2 tl zeezout voor de topping: 1 peer, ongeschild, in partjes 2 el rietsuiker Bereiding Verwarm de oven voor (180 C). Bekleed de bodem en zijkanten (met een overlap) van een cake- of broodbakvorm met bakpapier. Meng in een kom de blokjes peer, de citroenrasp en het citroensap. Meng, klop of mix in een andere kom de olijfolie en de suiker. Meng, klop of mix er één voor één de eieren door. Stop zodra er een dikke emulsie ontstaan is. Spatel de blokjes peer et cetera door de emulsie. Vouw er met de spatel vervolgens de overige ingrediënten (bloem, gember, bakpoeder,bakzoda, zout) door. "Stort het beslag in de bakvorm Leg de partjes peer op het beslag en strooi er de ritsuiker over. Bak de cake in het midden van de oven goudbruin. Draai na 40 minuten de bakvorm een halve slag voor een zo gelijk mogelijke garing van de cake. Bak de cake dan nog 25 minuten en controleer bijvoorbeeld met een prikker of die ook werkelijk helemaal gaar is. Vrleng zonnodig de bak tijd wat. De prikker die je in in het midden van de cake steekt mag geen aanhangend beslag tonen als je die er weer uit haalt. Alleen nat is geen probleem, dat is is zo goed als zeker vocht van de peren. Laat de cake in de bakvorm afkoelen en bewaar die op een koele plaats, naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |