R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| pompoenpitten-appetizer, Mexico 1 kop pompoenzaden 4 tenen knoflook, geperst 1 tl zout of meer naar smaak 2 tl chillivlokken 1 tl basterdsuiker een partje limoen Bereiding Verhit op middelhoge temperatuur een kleine koekenpan met dikke bodem. Doe er de pompoenzaden in en rooster ze onder voortdurend roeren tot ze beginnen op te zwellen (ca 2 minuten). Voeg de knoflook toe en ga door met roosteren (ca 2 minuten). Roer het zout en de chillievlokken door de pompoenzaden en rooster en roer nog even (1 à 2 minuten). Strooi de suiker over de pompoenzaden en neem de pan van het fornuis. Schud de pan tot de suiker gelijkmatig gemengd is. Doe de pepitas in een kom of kommetjes en serveer er een partje of partjes limoen bij die men naar smaak over de pepitas kan uitknijpen. Serveer pepitas met een drankje. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |