R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PEPITAS
pompoenpitten-appetizer, Mexico





1 kop pompoenzaden
4 tenen knoflook, geperst
1 tl zout of meer naar smaak
 2 tl chillivlokken
1 tl basterdsuiker
een partje limoen


Bereiding


Verhit op middelhoge temperatuur een kleine koekenpan met dikke bodem.
Doe er de pompoenzaden in en rooster ze onder voortdurend roeren tot ze beginnen op te zwellen (ca 2 minuten).

Voeg de knoflook toe en ga door met roosteren (ca 2  minuten).

Roer het zout en de chillievlokken door de pompoenzaden en rooster en roer nog even (1 à 2 minuten).

Strooi de suiker over de pompoenzaden en neem de pan van het fornuis. Schud de pan tot de suiker gelijkmatig gemengd is.

Doe de pepitas in een kom of kommetjes en serveer er een partje of partjes limoen bij die men naar smaak over de pepitas kan uitknijpen.

Serveer pepitas met een drankje. 


Info

















naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________