R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PATLICAN SALATASI
auberginesalade, bijgerecht, mezze, 4 à 6 p., Turkije





2 tomaten
2 aubergines
1 rode paprika
4 à 6 lenteuitjes, fijngesneden
2 hete groene paprika's of 1 groene chilipeper, fijngesneden
1 bundel platte peterselie, de blaadjes gehakt
1/2 bundeltje dille, gehakt
3 el olijfolie
het sap van 1 à 2 citroenen
2 à 3 tenen knoflook, geperst
zout en versgemalen zwarte peper






Bereiding


Ontvel de tomaten, verwijder de zaden en hak het vruchtvlees in stukjes.

Rooster de aubergines en de rode paprika direkt boven een gasvlam, of boven houtskool, onder de grill of in de oven tot ze geblakerd zijn.Doe de  paprika daarna in een stevige afsluitbare plastic zak.
Neem na 20 minuten de paprika uit de zak, verwijder de steel, het vel en de zaden en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Snijd de aubergines doormidden, schep het vruchtvlees uit de beide helften en snijd het in stukjes.

Doe de stukjes aubergine in een ruime kom, voeg de stukjes paprika, de lentui, tomaten, groene chilipeper, peterselie en dille toe, vervolgens de olijfolie, het citroensap en de knoflook en meng alles goed.

Breng het geheel op smaak met zout en peper en serveer het gerecht als het nog warm is of op kamertemperatuur.

Serveer er stevig "korstig" brood bij om er patlican salatasi mee op te (kunnen) scheppen.


Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________