|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
auberginesalade, bijgerecht, mezze, 4 à 6 p., Turkije 2 tomaten 2 aubergines 1 rode paprika 4 à 6 lenteuitjes, fijngesneden 2 hete groene paprika's of 1 groene chilipeper, fijngesneden 1 bundel platte peterselie, de blaadjes gehakt 1/2 bundeltje dille, gehakt 3 el olijfolie het sap van 1 à 2 citroenen 2 à 3 tenen knoflook, geperst zout en versgemalen zwarte peper Bereiding Ontvel de tomaten, verwijder de zaden en hak het vruchtvlees in stukjes. Rooster de aubergines en de rode paprika direkt boven een gasvlam, of boven houtskool, onder de grill of in de oven tot ze geblakerd zijn.Doe de paprika daarna in een stevige afsluitbare plastic zak. Neem na 20 minuten de paprika uit de zak, verwijder de steel, het vel en de zaden en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de aubergines doormidden, schep het vruchtvlees uit de beide helften en snijd het in stukjes. Doe de stukjes aubergine in een ruime kom, voeg de stukjes paprika, de lentui, tomaten, groene chilipeper, peterselie en dille toe, vervolgens de olijfolie, het citroensap en de knoflook en meng alles goed. Breng het geheel op smaak met zout en peper en serveer het gerecht als het nog warm is of op kamertemperatuur. Serveer er stevig "korstig" brood bij om er patlican salatasi mee op te (kunnen) scheppen. |