|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipij Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
gerookte aubergine en yoghurt appetiser/meze, 4 p., Turkije 2 flinke aubergines 2 el olijfolie plus extra het sap van 1 citroen 2 à 3 tenen knoflook, geperst 1 kop dikke, romige yoghurt zout en versgemalen zwarte peper voor de garnering: verse dille voor erbij: partjes citroen korstig brood Bereiding Houd de aubergines aan een vork geprikt of klemgehouden met een tang rechstreeks boven de vlam van een fornuispit tot het vel aan alle kanten geblakerd is en het vruchtvlees zacht aanvoelt. Je kun de aubergines ook onder de ovengrill leggen en zwart laten blakeren. Doe de aubergines in een pastic zak an laat ze daar een paar minuten in uitwasemen. Neem iedere aubergine bij de stengel vast en laat er koud water over stromen. Pel de schil van de aubergines. Knijp het vruchtvlees samen om er overtollig vocht uit te verwijderen. Hak het auberginevruchtvlees tot pulp. Doe de pulp met 2 el olijfolie, het citroensap en de knoflook in een kom en meng ze. Klop er vervolgens de yoghurt door en breng de patlican ezmesi op smaak met zout en versgemalen peper. Doe de meze over in een serveerkommetje. Druppel er olijfolie over en garneer met verse dille. Serveer de meze op kamertemperatuur met partjes citroen die men er naar believen over uit kan knijpen. |