R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipij
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PATLICAN EZMESI
 gerookte aubergine en yoghurt appetiser/meze,  4 p., Turkije





2 flinke aubergines
2 el olijfolie plus extra
het sap van 1 citroen
2 à 3 tenen knoflook, geperst
1 kop dikke, romige yoghurt
zout en versgemalen zwarte peper

voor de garnering:
verse dille

voor erbij:
 partjes citroen
korstig brood


Bereiding


Houd de aubergines aan een vork geprikt of klemgehouden met een tang rechstreeks boven de vlam van een fornuispit tot het vel aan alle kanten geblakerd is en het vruchtvlees zacht aanvoelt. Je kun de aubergines ook onder de ovengrill leggen en zwart laten blakeren.

Doe de aubergines in een pastic zak an laat ze daar een paar minuten in uitwasemen.

Neem iedere aubergine bij de stengel vast en laat er koud water over stromen.
Pel de schil van de aubergines.

Knijp het vruchtvlees samen om er overtollig vocht uit te verwijderen.

Hak het auberginevruchtvlees tot pulp.
Doe de pulp met 2 el olijfolie, het citroensap en de knoflook in een kom en meng ze.

Klop er vervolgens de yoghurt door en breng de patlican ezmesi op smaak met zout en versgemalen peper.

Doe de meze over in een serveerkommetje. Druppel er olijfolie over en garneer met verse dille.

Serveer de meze op kamertemperatuur met partjes citroen die men er naar believen over uit kan knijpen.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________