i
n
t
e
r
n
a
t
i
o
n
a
a
l
i
n
t
e
r
n
a
t
i
o
n
a
R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Argentinië
Australië
België
Brazilie
Bulgarije
Canada
Caraïben
Chili
China
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Griekenland
Guatemala
Hongarije
Ierland
India
Indonesië
Iran
Israël
Italië
Japan
Kazachstan
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Noorwegen
Oostenrijk
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Tanzania
Thailand
Tibet
Tjechië
Turkije
Tunesië
Venezuela
U.S.A.
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
- PÂTE BRISÉE -
deeg voor pies, quiches en taarten 6 p

2 1/2 kop tarwebloem, plus extra voor het uitrollen.
240 g ongezouten koude boter, in kleine blokjes gesneden
1 tl zout
1 tl suiker
6 tot 8 el koud water

verder:
1 eigeel
1 el slagroom of melk


Bereiding


Doe de bloem, het zout en de suiker in de keukenmachine. Pulseer kort.
Voeg de blokjes boter toe en pulseer tot het mengsel op grof gemalen meel lijkt.
Voeg het water toe, 1 lepel tegelijkertijd en steeds even pulserend, tot de ingrediënten aan elkaar gaan klonteren.
Stort de massa op je werkblad en kneed het tot deeg.
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en vorm er twee afgeplatte bollen van.
Bewerk het deeg niet meer dan strikt nodig is, dus niet overmatig kneden.
Strooi wat bloem over de bollen deeg en wikkel ze los van elkaar in plastic folie. Leg ze in de diepvries.

Haal na ongeveer een uur één deegbol uit de diepvries. Laat die 5 à 10 minuten op kamertemperatuur net zacht genoeg worden om uit te kunnen rollen.
Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een cirkel met een doorsnee van ongeveer 28 cm.
Leg het deeg op een (pie)bakvorm met een diameter van 22 à 23 cm en druk het zachtjes tegen de bodem en de rand.
Bak de bodem 20 minuten met een steunvulling in een op 175 C voorverwarmde oven.
Verwijder de steunvulling en bak de bodem nog 10 minuten.

Schep de vulling (naar keuze) op de pie-bodem.
Rol de tweede deegcirkel uit en leg die op de vulling.
Sluit de pie door steeds een stukje van de deegranden tusen duim en wijsvinger samen te knijpen en een kwartslag te draaien.
Maak 4 inkepingen in het deeg van 5 cm lang zodat de stoom uit de pie kan ontsnappen.

Klop een eigeel los met een eetlepel slagroom of melk en bestrijk er de pie mee.
Zet de pie in de oven. De baktijd is al naar gelang de vulling variabel.


Info


De hoeveelheid deeg is voldoen voor een grote quiche- of taartbodem mét opstaande rand.  De hoeveelheid is ook voldoen voor een pie (bodem plus toplaag) met een diameter van 25 cm.


Home

Rubrieken:

Hapjes:
•  Tapas
•  Appetizers

Voorgerechten:
•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

•  Groenten
•  Fruit
______________

•  Brood
•  Granen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
•  Aardappels
•  Linzen
•  Bonen
______________

Gevogelte:
•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen

Vlees:
•  Rund
•  Varken
•  Lam
•  Diversen

Vis/Zeevruchten

Kazen

Eieren
______________

Paddenstoelen

Noten en Zaden

Dressings en
Sauzen


Kruiden en Specerijen
______________

Specials

Maten en
gewichten


Contact
______________