i n t e r n a t i o n a a l i n t e r n a t i o n a |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Argentinië Australië België Brazilie Bulgarije Canada Caraïben Chili China Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Griekenland Guatemala Hongarije Ierland India Indonesië Iran Israël Italië Japan Kazachstan Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Noorwegen Oostenrijk Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Tanzania Thailand Tibet Tjechië Turkije Tunesië Venezuela U.S.A. Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
deeg voor pies, quiches en taarten 6 p 2 1/2 kop tarwebloem, plus extra voor het uitrollen. 240 g ongezouten koude boter, in kleine blokjes gesneden 1 tl zout 1 tl suiker 6 tot 8 el koud water verder: 1 eigeel 1 el slagroom of melk Bereiding Doe de bloem, het zout en de suiker in de keukenmachine. Pulseer kort. Voeg de blokjes boter toe en pulseer tot het mengsel op grof gemalen meel lijkt. Voeg het water toe, 1 lepel tegelijkertijd en steeds even pulserend, tot de ingrediënten aan elkaar gaan klonteren. Stort de massa op je werkblad en kneed het tot deeg. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en vorm er twee afgeplatte bollen van. Bewerk het deeg niet meer dan strikt nodig is, dus niet overmatig kneden. Strooi wat bloem over de bollen deeg en wikkel ze los van elkaar in plastic folie. Leg ze in de diepvries. Haal na ongeveer een uur één deegbol uit de diepvries. Laat die 5 à 10 minuten op kamertemperatuur net zacht genoeg worden om uit te kunnen rollen. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een cirkel met een doorsnee van ongeveer 28 cm. Leg het deeg op een (pie)bakvorm met een diameter van 22 à 23 cm en druk het zachtjes tegen de bodem en de rand. Bak de bodem 20 minuten met een steunvulling in een op 175 C voorverwarmde oven. Verwijder de steunvulling en bak de bodem nog 10 minuten. Schep de vulling (naar keuze) op de pie-bodem. Rol de tweede deegcirkel uit en leg die op de vulling. Sluit de pie door steeds een stukje van de deegranden tusen duim en wijsvinger samen te knijpen en een kwartslag te draaien. Maak 4 inkepingen in het deeg van 5 cm lang zodat de stoom uit de pie kan ontsnappen. Klop een eigeel los met een eetlepel slagroom of melk en bestrijk er de pie mee. Zet de pie in de oven. De baktijd is al naar gelang de vulling variabel. De hoeveelheid deeg is voldoen voor een grote quiche- of taartbodem mét opstaande rand. De hoeveelheid is ook voldoen voor een pie (bodem plus toplaag) met een diameter van 25 cm.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Tapas • Appetizers Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ • Groenten • Fruit ______________ • Brood • Granen • Noedels • Pasta • Rijst • Aardappels • Linzen • Bonen ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen Vlees: • Rund • Varken • Lam • Diversen Vis/Zeevruchten Kazen Eieren ______________ Paddenstoelen Noten en Zaden Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Maten en gewichten Contact ______________ |