|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| pikante aardappels, bijgerecht/tapas. 6p., Spanje 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 50 ml droge witte wijn of sherry 400 g gehakte tomaten uit blik 2 tl witte of rode wijnazijn 1 à 2 tl fijngemaakte gedroogde pepertjes 2 tl milde of pikante paprikapoeder 1 k kleine (nieuwe) aardappelen zout olijfolie optioneel 1 laurierblad 1/4 tl suiker 1 el gehakte verse peterselie Bereiding Kook de aardappels met schil 10 minuten in water met zout en laat ze vervolgens afkoelen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit daarin de uisnippers een minuut of vijf óf tot ze zacht zijn.. Voeg de knoflook toe en fruit die een halve minuut mee. Voeg de wijn toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de tomaten, de wijnazijn, de fijngewreven gedroogde pepertjes en het paprikapoeder toe en indien gewenst het laurierblad, de suiker en de peterselie. Laat de saus op zacht vuur 10 à 15 minuten pruttelen en wat indikken. Verwijder (eventueel) het laurierblad en pureer de saus in de keukenmachine of met een staafmixer. Snijd de afgekoelde aardappels met de schil in stukken van 3 à 4 cm. Verhit een laag olijfolie van een centimeter of 3 in een pannetje en frituur daar in verschillende partijen de stukken aardappel goudbruin in. Keer de stukken aardappel tijdens het frituren een keer om. Schep de gefrituurde aardappelstukken met een schuimspaan uit het pannetje en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe de patatas bravas over op een serveerschaal en strooi er wat zout over. Verwarm de saus en schep die over de stukken aardappel. Heet serveren. Patatas bravas kunnen geserveerd worden als onderdeel van de hoofdmaaltijd maar ook als tapas. Ze worden dan gewoolijk van houten prikkers voorzien. De patatas bravas-saus wordt ook gebruikt om er tortilla's ("tortilla brava") of mosselen ("mejillones en salsa brava") mee te kruiden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|