R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PATATAS BRAVAS
pikante aardappels, bijgerecht/tapas. 6p., Spanje





1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 ml droge witte wijn of sherry
400 g gehakte tomaten uit blik
2 tl witte of rode wijnazijn
1 à 2 tl fijngemaakte gedroogde pepertjes
2 tl milde of pikante paprikapoeder
1 k kleine (nieuwe) aardappelen
zout
olijfolie

optioneel
1 laurierblad
1/4 tl suiker
1 el gehakte verse peterselie


Bereiding


Kook de aardappels met schil 10 minuten in water met zout en laat ze vervolgens afkoelen.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit daarin de uisnippers een minuut of vijf óf tot ze zacht zijn..
Voeg de knoflook toe en fruit die een halve minuut mee.
Voeg de wijn toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg de tomaten, de wijnazijn, de fijngewreven gedroogde pepertjes en het paprikapoeder toe en indien gewenst het laurierblad, de suiker en de peterselie.
Laat de saus op zacht vuur 10 à 15 minuten pruttelen en wat indikken.
Verwijder (eventueel) het laurierblad en pureer de saus in de keukenmachine of met een staafmixer.

Snijd de afgekoelde aardappels met de schil in stukken van 3 à 4 cm.
Verhit een laag olijfolie van een centimeter of 3 in een pannetje en frituur daar in verschillende partijen de stukken aardappel goudbruin in. Keer de stukken aardappel tijdens het frituren een keer om.
Schep de gefrituurde aardappelstukken met een schuimspaan uit het pannetje en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Doe de patatas bravas over op een serveerschaal en strooi er wat zout over.
Verwarm de saus en schep die over de stukken aardappel.
Heet serveren.


Info


Patatas bravas kunnen geserveerd worden als onderdeel van de hoofdmaaltijd maar ook als tapas. Ze worden dan gewoolijk van houten prikkers voorzien.

De patatas bravas-saus wordt ook gebruikt om er tortilla's ("tortilla brava") of mosselen ("mejillones en salsa brava") mee te kruiden.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________