R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PASTINAAKSOEP MET GREMOLATA
voorgerecht, 4 p., België





5 pastinaken
2 appels
2 uien
1/2 struik bleekselderij
3 l kippenbouillon
2 dl room
1 blaadje laurier
2 takjes tijm
2 takjes peterselie
1 klontje boter
peper en zout

voor de gremolata:
1 (biologische) citroen
verse peterselie
1 teentje knoflook


Bereiding


Pel de uien en snijd ze grof.
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Snijd het vruchtvlees in stukjes.

Smelt op matig vuur een klont boter in een ruime soeppan en bak er de uien in aan.
Voeg de appels toe en bak ze mee.

Snijd de stengels bleekselderij in grove stukken.
Schil de pastinaken en snijd ze eveneens in grove stukken.

Voeg de bleekselderij en pastinaken aan het appel-uimengsel toe.
Giet er de bouillon bij en breng het geheel aan de kook.
Voeg het laurierblad en de takjes tijm en peterselie toe.
Draai het vuur laag en laat de soep een half uur zachtjes koken.

Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en peterselie en pureer de soep.

Roer de room door de soep.

Breng de soep verder op smaak met peper en zout.

voor de gremolata:
Rasp de knoflook fijn.
Rasp de schil van de citroen.
Hak vier eetlepels peterselie fijn.

Meng de knoflook, het citroenrasp en de peterselie.
Zie voor een uitgebreidere beschrijving het recept gemolata.

Schenk de soep in kommen of borden en druppel er wat gremolata over.

Lekker met stevig bruin brood met boter.


Info


Appels in de soep is geen alledaagse zaak maar voor pastinaken met hun wat zoete anijsachtige smaak zijn het prima kompanen.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________