|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 4 p., België 5 pastinaken 2 appels 2 uien 1/2 struik bleekselderij 3 l kippenbouillon 2 dl room 1 blaadje laurier 2 takjes tijm 2 takjes peterselie 1 klontje boter peper en zout voor de gremolata: 1 (biologische) citroen verse peterselie 1 teentje knoflook Bereiding Pel de uien en snijd ze grof. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Smelt op matig vuur een klont boter in een ruime soeppan en bak er de uien in aan. Voeg de appels toe en bak ze mee. Snijd de stengels bleekselderij in grove stukken. Schil de pastinaken en snijd ze eveneens in grove stukken. Voeg de bleekselderij en pastinaken aan het appel-uimengsel toe. Giet er de bouillon bij en breng het geheel aan de kook. Voeg het laurierblad en de takjes tijm en peterselie toe. Draai het vuur laag en laat de soep een half uur zachtjes koken. Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en peterselie en pureer de soep. Roer de room door de soep. Breng de soep verder op smaak met peper en zout. voor de gremolata: Rasp de knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen. Hak vier eetlepels peterselie fijn. Meng de knoflook, het citroenrasp en de peterselie. Zie voor een uitgebreidere beschrijving het recept gemolata. Schenk de soep in kommen of borden en druppel er wat gremolata over. Lekker met stevig bruin brood met boter. Appels in de soep is geen alledaagse zaak maar voor pastinaken met hun wat zoete anijsachtige smaak zijn het prima kompanen. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|