|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kweeperentaart, 8 p., Paraguay 2 koppen patentbloem 1 tl bakpoeder 3/4 kop boter 2/3 kop suiker de rasp van 1 citroen 1 ei 1 eigeel 300 g kweeperenjam (alternatief: guavejam of -pasta) 2 el suiker 1 el boter, gesmolten 1/2 kop kokosschaafsel/kokosrasp Bereiding Verwarm de oven voor (190 C). Meng de bloem, de boter, het bakpoeder, de suiker en de citroenrasp. Voeg het ei en het eigeel toe en mix tot de ingrediënten een samenhangend deeg vormen. Voeg als het te plakkkerig is een beetje bloem toe. Rol 2/3 deel van het deeg uit en bekleed er de bodem en rand van een taartbakvorm mee. Zet de bakvorm in de koelkast. Verwarm op matige temperatuur en onder constant roeren de kweeperen- of guavejam aangevuld met 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels water tot het mengsel (licht) vloeibaar is. Laat het mengsel wat afkoelen. Neem de bakvorm met het deeg uit de koelkast en vul die met de kweeperen- of guavesubstantie. Rol het resterende 1/3 deel deeg uit tot een dikte van 3 milimeter en snijd het in repen/linten van ca 12 milimeter breed. Leg de repen deeg in een ruitjespatroon op de taart. "Verstop" de uiteinden van de repen door tegen de rand van de taart aan een strook deeg aan te brengen. Bestrijk de strook met boter en strooi er geraspte kokos over. Bak de taart in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt (30 à 40 minuten). Laat de taart voor je die aansnijdt afkoelen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |