R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PASTA FROLA
kweeperentaart, 8 p., Paraguay

 2 koppen patentbloem
1 tl bakpoeder
3/4 kop boter
2/3 kop suiker
de rasp van 1 citroen
1 ei
1 eigeel
300 g kweeperenjam (alternatief: guavejam of -pasta)
2 el suiker
1 el boter, gesmolten
1/2 kop kokosschaafsel/kokosrasp


Bereiding


Verwarm de oven voor  (190 C).

Meng de bloem, de boter, het bakpoeder, de suiker en de citroenrasp.
Voeg het ei en het eigeel toe en mix tot de ingrediënten een samenhangend deeg vormen. Voeg als het te plakkkerig is een beetje bloem toe.

Rol 2/3 deel van het deeg uit en bekleed er de bodem en rand van een taartbakvorm mee. Zet de bakvorm in de koelkast.

Verwarm op matige temperatuur en onder constant roeren de kweeperen- of guavejam aangevuld met 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels water tot het mengsel (licht) vloeibaar is.
Laat het mengsel wat afkoelen.

Neem de bakvorm met het deeg uit de koelkast en vul die met de kweeperen- of guavesubstantie.

Rol het resterende 1/3 deel deeg uit tot een dikte van 3 milimeter en snijd het in repen/linten van ca 12 milimeter breed. Leg de repen deeg in een ruitjespatroon op de taart.

"Verstop" de uiteinden van de repen door tegen de rand van de taart aan een strook deeg aan te brengen.
Bestrijk de strook met boter en strooi er geraspte kokos over.

Bak de taart in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt (30 à 40 minuten).

Laat de taart voor je die aansnijdt afkoelen.


Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________