|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kaas en peterseliedip, 4 p., Turkije 250 g beyaz peynir (Turkse winkel) of feta 2 el süsme (uitgelekte yoghurt) 1 à 2 tl kirmizi biber of hete paprika of chilipoeder een bosje platte peterselie, de blaadjes fijngehakt zout naar smaak voor erbij: 1 citroen in maantjes gesneden plat brood: pitta of pide optioneel: walnoten, geplet/in stukjes gebroken blaadjes munt, fijngehakt Bereiding Prak de kaas met een vork en klop er de yoghurt door. Klop de kaas en yoghurt tot een egale, romige substantie of laat de blender dat doen. Roer de kirmizi biber en de peterselie door het mengsel. Proef of er zout aan de dip moet worden toegevoegd. Je kunt in stukjes gebroken walnoten door het kaasmengsel scheppen of erover heen strooien om de dip wat struktuur te geven en je kunt fijngesneden blaadjes munt aan de platte peterselie toevoegen om de dip een fris accent te geven. Serveer er (warm) platbrood bij en partjes citroen om indien gewenst over de verschillende hapjes uit te knijpen. |