R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PASA EZMESI
kaas en peterseliedip, 4 p., Turkije

250 g beyaz peynir (Turkse winkel) of feta
2 el  süsme (uitgelekte yoghurt)
1 à 2 tl kirmizi biber of hete paprika of chilipoeder
een bosje platte peterselie, de blaadjes fijngehakt
zout naar smaak

voor erbij:
1 citroen in maantjes gesneden
plat brood: pitta of pide

optioneel:
walnoten, geplet/in stukjes gebroken
blaadjes munt, fijngehakt


Bereiding


Prak de kaas met een vork en klop er de yoghurt door.
Klop de kaas en yoghurt tot een egale, romige substantie of laat de blender dat doen.

Roer de kirmizi biber en de peterselie door het mengsel.
Proef of er zout aan de dip moet worden toegevoegd.
 
Je kunt in stukjes gebroken walnoten door het kaasmengsel scheppen of erover heen strooien om de dip wat struktuur te geven en je kunt fijngesneden blaadjes munt aan de platte peterselie toevoegen om de dip een fris accent te geven.

Serveer er (warm) platbrood bij en partjes citroen om indien gewenst over de verschillende hapjes uit te knijpen.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________